• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Vratićemo banje u život

Izvor MONDO/Tanjug

Premijer Alksandar Vučić potvrdio je danas u Kuršumlijskoj banji nameru države da preuzme kontrolu i staranje nad banjama u Srbiji.


Vučić je rekao da je Kuršumlijska banja još jedan spomenik našeg propadanja, ne toliko iz devedesetih, nego iz dvehiljaditih godina, da je namera vlade da reši imovinsko-pravne odnose i nađe investitore.

"Najbolje bi bilo da nađemo privatnike odmah. Ne možemo da dozvolimo da banja ostane u ovakvom stanju" , rekao je Vučić i dodao da je to moguće, jer država ima malo više novca u budžetu.

"Postaraćemo se da banja ne bude izgubljeni spomenik iz prošlih vremena iz kojih smo izašli kao gubitnici", rekao je Vučić.

On je naveo da je za obnovu banje potrebno dosta novca, ali da je vlada spremna i za javno-privatno partnertstvo, budući da je taj deo Srbije od velikog strateškog, političkog i ekonomskog značaja.

Prema njegovim rečima, autoput ka Prištini biće veoma važan za taj deo Kuršumlije.

"Autoput Niš-Priština biće spas za Toplički okrug, a Niš će postati centar i raskrsnica puteva" , izjavio je Vučić navodeći da će ukupna vrednost radova iznositi između 600 i 700 miliona eva.

On je u Prokuplju rekao da je Srbija spremna da delimično učestvujem u finansiranju, ali čeka da EU saopšti koliko su oni spremni da učestvuju u finansiranju.

Vučić je istakao i da je Srbija dobrim delom uradila dosadašnji deo posla i da se očekuje fizibiliti studija od Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

"Pokušaćemo da oni to rade besplatno i to smo se dogovorili u okviru Berlinske konferencije i čekamo da vidimo", rekao je premijer.

Kada su u pitanju papirologija i birokratske stvari koje moraju da budu završene Vučić je ocenio da je Srbija značajno ispred prištinske strane.

"Ali za nas je svejedno pošto ćemo autoput kroz Toplički region svakako da gradimo, jer mi taj deo dozivljavamo kao svoju teritoriju, deo naše zemlje. Time nam Niš postaje centar i raskrsnica puteva, ali istovremeno Toplicu dramtično podize, jer investitori prvo što pitaju je blizina autoputa", istakao je Vučić.

On je ocenio da će ova saobraćajnica mnogo da znači za Prokuplje i za Kursumlju posto prelazi preko njihovih teritorija, ali i za Žitorađe i Blace.

"Mi ćemo da se zudužimo, ali nije autoput posao od jednog dana, a to zašta smo odgovorni pred EU je 77 kilometara. Oni su rčunali da to može da izađe između 600 i 700 miliona evra i mi smo spremni da učestvujemo delimicno u finasiranju i kroz budzetsko i kroz kreditno finansiranje, ali cekmo da EU konacno kaze koliki su oni deo spremni da pomognu i da ucestvuju u finansiranju", rekao je premijer u Prokuplju.

Komentari 107

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Karadjordje

Mesto u kome zivim lezi na termalnom jezeru posto je tri busotine temperatura55,celzusovih stepeni kanjizska zila,dubina 200..dovedite investitora napravite novu banju i na severu Srbije,zbog ravnomernog regionalnog razvoja..gos'pVucicu.

Odlična ideja

Sredićemo banje ... i onda ćemo ih budzašto prodati strancima. A tada niko od nas neće moći ni da prigviri tamo.

PETAR .

Treba ulagati sto vise u jug SRBIJE , da se ravnopravno razvija kao i ostali delovi SRBIJE .

special image