Ne bacaj hranu: Kako od salate postaje pica VIDEO

Autor:

Sigurno vam se često dešava da nakon ručka ostane malo nepojedene salate, naročito ako imate decu. Nemojte da je bacite - stavite je u frižider i sutradan napravite picu. Ovako...

Ne bacaj hranu: Kako od salate postaje pica VIDEO Foto: MONDO

Napravite testo za picu, ili još brže - kupite gotovo testo, premažite ga kečapom, ili ako više volite (a tako je i zdravije) sokom od paradajza u koji ste dodali malo zgnječenog belog luka i bosiljka.

Zatim salatu od juče ravnomerno rasporedite po testu, dodajte jedno živo jaje (da bi vaš doručak imao proteine, potrebne da duže budete siti) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusovih.

Za samo osam minuta ćete dobiti picu - prste da poližeš!

Pogledajte video:

Izvor: MONDO

Ako niste znali, godišnje bacimo 1,3 milijarde tona hrane! Samo za proizvodnju bačene hrane potrebna je teritorija Kine, Kazahstana i Mongolije, ali i voda koja godišnje proteče kroz Volgu!

Da je bačena hrana država, bila bi treća na svetu po emisiji gasova staklene bašte.

Ovo je samo početak...

Pred vama je novi projekat MONDO Kuhinja, u kojoj se "krčkaju": ukusna jela, jednostavna, ne koštaju mnogo i brzo se prave.

Hrana koju bacimo mogla bi da nahrani sve gladne na svetu, i to tokom naredne tri godine, podaci su Centra za unapređenje životne sredine.

Takođe, dok se većina stanovnika Srbije žali na nemaštinu, mi ipak godišnje bacimo, više od 250.000 tona jestive hrane, dok 628.000 ljudi živi u siromaštvu.

Nadamo se da su vas ovi podaci zabrinuli i da ćete se pridružiti kampanji koju je pokrenula kompanija "Beko" - "Stop bacanju hrane".

Više o tome saznajte na zvaničnom "Beko" sajtu, kao i na Facebook stranici "Beko".

Bez obzira na to da li i koliko hrane bacate, pročitajte i ovo:

Super ideje: Kako da iskoristite ostatke hrane

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti