Nemci "Tesli": Vaš autopilot...

Nemci poručili "Tesli" da pod hitno prestanu koriste termin "autopilot" za svoj sistem pomoći vozaču.

2
A- A A+

  Nemačke vlasti tražile su od proizvođača električnih automobila "Tesla" da više ne koristi termin "autopilot" za svoj sistem pomoći vozaču, navodeći da ih dovodi u zabunu.

Ministarstvo saobraćaja Nemačke je potvrdilo da je takvo pismo poslato kompaniji sa sedištem u Palo Altu u Kaliforniji, jer "Teslin" autopilot nudi niz pomoći vozaču, poput držanja vozila u traci ili držanja odstojanja od drugih vozila, ali ne bi trebalo i da potpuno zameni vozača.

Jedna osoba je poginula na Floridi u maju kada je "Teslin" model S, koji ima autopilot, udario u kamion. Osim toga, desile su se i druge nezgode.

Auto vozi sam, a ljudi ginu: Pod istragom Tesla S

Kompanija "Tesla" je saopštila da autopilot funkcioniše zajedno s vozačem kako bi vožnja bila bezbednija i manje stresna, ali da je kupcima jasno stavila do znanja da sve vreme tokom vožnje moraju voditi računa.

Pogledajte kako izgledaju "Tesla" automobili:

Pročitajte i ovo:

Sigurnosno dugme za ljudsku glupost...

Srbin koji vozi "Teslu"

"Tesla" automobil prešišao BMW!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti