Ako Leonardo da gol Radničkom...

Autor:

Brazilac već stigao Škuletića i Dijaru, fudbalere koji su na pet uzastopnih utakmica postizali golove za crno-bele. Kleo je bio strelac na osam, a Čakar na devet.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da Leonardo pokaže da je veliko pojačanje Partizana. Sumnje da je reč o promašenoj investiciji brzo su nestale...

Brazilac je kasnio na pripreme i stigao je prilično nespreman, ali je vrlo brzo pronaša u ritam, adaptirao se i iz dana u dan igra sve bolje. Golovi i asistencije pljušte...

Namera mu je da u Humskoj ostavi dubok trag. Leonardo je proglašen za najboljeg igrača u septembru u Superligi Srbije, a za klupski sajt je rekao da mu nagrade prijaju, ali da sa sobom nose i veliku dozu odgovornosti.

"U nekoliko intervjua sam već isticao koliko je važan timski rad i da je lepo kada se izdvojite kao pojedinac, ali da u svakom trenutku morate biti svesni da je fudbal kolektivna igra i da svako iskakanje ili pomisao da ste bolji od drugih na kraju mogu skupo da vas koštaju. Slava zna da bude dobar sluga, ali i loš gospodar ako ne znate da sve izbalansirate kako treba", rekao je Leonardo.

"Ne mogu da krijem da sam zaista srećan što je tim mojim postignutim golovima upisao šest uzastopnih pobeda. To nam svima mnogo znači, posebno ako se osvrnemo na loš start sezone. Prija, ali obavezuje", dodao je on.

Gol protiv Voždovca prošleg vikenda bio je peti pogodak Leonarda na petoj uzastopnoj utakmici. On se tako izjednačio sa Petrom Škuletićem koji je isti skor imao u sezoni 2014/15, kao i sa Lamin Dijarom (kraj sezone 2008/09. i početak kvalifikacija za Ligu šampiona).

"Momci koje ste naveli su veliki igrači i bili su ljubimci Grobara. Stigao sam relativno skoro, sami znate da dugo nisam igrao i samim tim mi je i taj mali rekord nagrada za rad. Ali lopta je okrugla, fudbal nepredvidiv i zato ovo smatram kao nešto izuzetno lepo, ali i kao vrstu opomene. Kada ste gore, svi vas vole, a kad niste, svi vas zaborave za dva dana. Hvala svima na podršci i rečima. Naravno, sve motiviše još više", rekao je Leonardo.

Ukoliko nastavi s dobrim partijama Leonardo može da obori rekord sunarodnika Klea sa osam uzastopnih golova, odnosno Damira Čakara sa devet.

"Volim Partizan i želim da ostavim dubok trag u njemu. Najveća nagrada bi mi bila da moje odlične partije prati i odlična igra Partizana, jer se samo u tom slučaju moj rad isplati. Ne želim da iskačem iz kolektiva, osim po brojkama, jer nisam sam na terenu, ima nas jedanaestoro. Da ne primim dobru loptu i savršen pas ni ja u krajnjem učinku ne bih bio dobar. Zaista mislim da u Partizanu svi moraju biti - svi za jednog, jedan za sve. Hvala svima, daćemo sve od sebe da kao tim nastavimo pobednički niz", rekao je Leonardo.

Sve vesti