Kako se vozi kada duva jak vetar

Autor:

Ovih dana jak vetar je skoro u svim delovima Srbije. Iz Auto moto saveza upozoravaju da to može da utiče na vožnju, naročito ako se radi o motorima i motociklima. Evo šta to, zapravo, znači.

11
A- A A+

Pre svega - poštujte ograničenja brzine, ali i sva ostala obaveštenja i upozorenja koja vidite na saobraćajnim znacima na putu. Niko ih tu nije postavio jer nije imao pametnija posla, već da nama, vozačima, "spase glavu".

Jak vetar vas sigurno neće oduvati, barem ne u Srbiji, ali će vas usporiti, možda blago zaneti, a to treba imati u vidu kada motociklom pretičete drugo vozilo.

Pogledajte kako je vetar oborio kamion:

Izvor: YouTube

Držite bezbedno rastojanje od drugih učesnika u saobraćaju, i to je važno, doduše uvek, ali naročito kada vremenski uslovi na putu nisu idelani.

Kada ste na otvorenom putu, usporite pored klisura, ali i na mostovima i pored reke, jer je tu vetar uvek jači.

Ako osetite jak bočni vetar, blago nagnite motor na stranu odakle vetar dolazi, ali ne činite to naglo i u velikoj brzini.

Savijte se malo, nemojte sedeti skrou uspravno, jer će tako otpor vetru biti manji.

Kaciga je obavezna uvek, ali kada duva vetar višestruko će vam prijati, kao i garderoba koja ne propušta vetar, a tu su kombinezoni najbolji.

Ako imate još saveta u vezi sa vožnjom dok duva vetar, podelite ih sa nama u komentarima. Hvala!

Pročitajte i ovo:

Kako se vozi po kiši

OVAKO se parkira auto (VIDEO)

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti