Festival brejkova u meču Jelene Janković!

Autor:

Srpska veteranka glatko se plasirala u drugo kolo Kupa Kremlja u Moskvi, iako je osvojila samo tri gema na svoj servis.

Jelena Janković, koja je ove nedelje pala na 47. mesto WTA liste, pobedila je Letonku Jelenu Ostapenko (44) rezultatom 6:3, 6:3 na startu tradicionalnog Kupa Kremlja (nagradni fond 824.000 dolara).

Ovaj meč ostaće upamćen po tome što je u 18 odigranih gemova napravljeno čak 15 brejkova!

Janković je osvojila svih devet gemova na servis imenjakinje, uz realizaciju brejk lopti 9/15. Iskusnoj Srpkinji stoga su tri gema osvojena na njen servis - dva u prvom i jedan u drugom setu - bila dovoljna za sigurnu pobedu.

Ostapenko je "ozbiljno zapretila" odbranom svog servisa u poslednjem gemu, kada je spasila dve vezane meč lopte i od 15:40 došla do prednosti. Ipak, Janković je ponovo zaigrala bolje i sa tri uzastopno dobijena poena rešila pitanje pobednika.

"Džej Džej" u drugom kolu će se sastati sa boljom iz duela Anastasija Pavljučenkova (Rusija, 23) - Katerina Sinijakova (Češka, 52).

Jelena je na najnovijoj WTA listi nazadovala za čak 10 pozicija, pošto nije uspela da odbrani titulu na turniru u Hong Kongu. Bolja od nje u polufinalu je bila Karoline Voznijacki.

Ana Ivanović rangirana je još lošije, na 61. poziciju, dok u drugih 100 na svetu imamo Ivanu Jorović (138), Aleksandru Krunić (147), Ninu Stojanović (179) i Jovanu Jakšić (183).

Sve vesti