Murinjo: Hej, novinari, ne valja vam statistika!

Autor:

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo ponovo "obučavao" i držao lekcije novinarima, nakon vrlo lošeg derbija protiv Liverpula. O Liverpulu: "Kažete da je 'poslednje svetsko čudo'? Ne bih rekao".

Fudbalska uspavanka u najvećem derbiju engleskog fudbala Liverpul - Mančester junajted. Jeste da je utakmica bila puna ritma, ali osim dva dobra pokušaja Liverpula (Emre Džan i Kutinjo) i sjajnih intervencija golmana Junajteda Davida de Hee, ništa drugo se nije dogodilo.

Ali, jeste posle utakmice!

Precizni engleski statističari izračunali su da je Junajted imao samo 35% vremena poseda lopte, što je najmanje u istoriji ovog kluba u Premijer ligi. Navijači mu zameraju da je praksu "parkiranja autobusa" nastavio i u Junajtedu.

Taj podatak došao je i do trenera Junajteda Žozea Murinja, koji se VRATIO pred novinare, nakon što je održao pres konferenciju posle meča, da bi im poručio:

"Niste u pravu! Prema mojim podacima, imali smo 42% poseda lopte!".


Međutim, tokom konferencije za novinare, on jeste govorio o tome kako je Liverpul imao 65% poseda lopte, ali je to obrnuo na svoj način:

"Volite da kažete da je Liverpul poslednje 'svetsko čudo u fudbalu' što se tiče taktike, ali i on igra defanzivno i misli defanzivno... Prople sezone Junajted je ovde pobedio, iz samo jednog udarca na gol, a Liverpul je imao 14. Koliko je udaraca na gol Liverpul imao u ovom meču? Dva. Sa tim posedom, morate da budete kritični prema Liverpulu, ne prema Junajtedu. To je njihov problem, ne naš".

A onda se vratio da predoči novinarima da im statistika nije dobra.

Nije zgoreg podsetiti šta je Murinjo govorio kada je sa Čelsijem osvojio titlu šampiona Engleske (sezona 2014/15.), i kako je tada govorio o posedu lopte.


Cela konferencija za novinare


Izvor: YouTubeSve vesti