Vučić prozvao ministre:Neki su odmah hteli u hotel

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je danas neke od ministara koji su, kako je rekao, jedva dočekali da iz Niša, gde Vlada Srbije zaseda, odu za Beograd ili da se iz kasarne presele u hotel.

73
A- A A+

  Vučić je udovoljio novinarskoj znatiželji i rekao da su sa njim u kasarni ostali samo ministri poljoprivrede i zdravlja Branislav Nedimović i Zlatibor Lončar.

Vučić je tokom obilaska kompanije "Jura" rekao da su neki ministri u kasarni proveli tri, neki četiri ili pet, a neki dva dana, a da su se neki vrlo brzo vratili za Beograd.

"Oni imaju porodice, imam i ja, ali sam ja disciplinovan i težak čovek, ne moram da vidim kadu sedam dana, meni je dovoljno da imam tuš i baš me briga... Neki ne mogu, posebno ne žene", rekao je Vučić.

Nedimović i Lončar su, dodao je, samo po jedan dan bili odsutni iz Niša, a ministar privrede Goran Knežević je iz, kako je Vučić rekao, ličnih, opravdanih razloga, na jedan dan napustio kasarnu i otišao u hotel. 

Premijer je, međutim, rekao da mu je najvažnije kakav će rezultat ministri da isporuče i da veruje da će taj rezultat biti dobar.

Vučić se danas na jugu Srbije osvrnuo i na kredit Ujedinjenih arapskih emirata od milijardu dolara od Fonda za razvoj Abu Dabija za koji kaže da njegovu suštinu nisu razumeli ni pojedini ministri.

"Mnogi nisu razumeli, čak ni neki potpredsednici vlade ni novinari. Ako neko nešto ne zna, bolje da pita, a ne da se pravi mnogo pametan i mudar. Nažalost, bolje je bilo da novinari ne pitaju pojedine članove vlade, jer me oni očigledno nisu slušali na vladi, ni u medijima, kad sam tome govorio", rekao je Vučić u Leskovcu.

On je rekao da je kredit uzet po najpovoljnijim mogućim uslovima.

"Samo nepismeni ljudi kritikuju, jer ne razumeju", kazao je Vučić.

Vlada Srbije namerava da od Fonda za razvoj Abu Dabija uzme kredit od oko milijardu dolara za budžetsku podršku, sa kamatom od 2,25 odsto godišnje.

Period dospeća zajma je 10 godina, uključujući poček od pet godina, dok je rok otplate pet godina.

Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu koji Srbija uzima od Ujedinjenih Arapskih Emirata biće na dnevnom redu sednice Skupštine koja je zakazana za 25. oktobar.

Ugovor o kreditu potpisan je 4. oktobra ove godine, a u ime Vlade ga je potpisao ministar inostranih poslova Ivica Dačić.

Sve vesti