Na sahrani ubijenog Stankovića čelnici Partizana

Autor:

Predstavnici Fudbalskog kluba Partizan došli na sahranu ubijenog Aleksandra Stankovića na Novom groblju u Beogradu. Na ulazu u groblje bili raspoređeni "navijači". NOVA SAZNANJA iz istrage.

90
A- A A+
KK Partizan Sale Mutavi majice Foto: MN PressBeogradski mediji izveštavaju da su na sahranu došli predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i član privremene uprave FK Partizan Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura i sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

Mediji prenose i da su na ulazu u groblje raspoređeni "navijači" Partizana.

Stanković, čiji je nadimak bio "Sale Mutavi", ubijen je u četvrtak uveče u blizini Centralnog zatvora. On je slovio za "vođu organizovanih navijača Partizana".

Na sahranu su došli i fudbaleri Partizana Valeri Božinov, Saša Ilić, Bojan Ostojić i Miroslav Vulićević, kao i bivši fudbaler Partizana Vladimir Volkov.

Svi koji su došli na sahranu zamoljeni su da ne koriste mobilne telefone, a novinari su udaljeni na oko 100 metara od kapele.

Stanković je sahranjen uz pesmu "Moji su drugovi", Momčila Bajagića-Bajage, koju su odsvirali tamburaši.


JSD i FK Partizan su Stankoviću posvetili čitulju u begradskoj štampi, a fudbaleri i košarkaši Partizana su nosili majice sa njegovim likom, što je izazvalo ogorečenje velikog dela javnosti, ne samo sportske. Jer, ko je dopustio da se lik osuđivane osobe i to za dilovanje drogom uopšte nađe na majicama sportista?

Na to pitanje još nema odgovora.

Fudbaler Partizana Valeri Božinov danas je "preuzeo odgovornost" za nošenje majica, ali to je vrlo providan pokušaj da se poturi stranac.

On je listu "Informer" rekao je da je u pitanju bila ideja jednog od navijača, a da ju je on odmah predložio saigračima, što su oni i prihvatili.

"Mnogo se priča o tome, ali morali smo to da uradimo. Kad je Sale imao poštovanje prema nama, red je bio i da mi pokazemo poštovanje prema njemu" rekao je Božinov i konstatovao da se i ranije tokom karijere susretao sa slicnim situacijama dok je igrao u Italiji.

Na košarkaškoj utakmici ABA lige Partizan - Olimpija u nedelju čak je bio organizovan i minut ćutanja za Stankovića, tokom kojeg su se čuli zvižduci navijača Partizana koji su na taj način iskazali protest zbog odavanja pošte čoveku koji je bio pravosnažno osuđen (5 godina i 10 meseci zavora) zbog trgovine drogom i posedovanja oružja.

Potom su huligani došli na drugu stranu hale kako bi napali one za koje su pretpostavili da su zviždali, a policija je reagovala tek nekoliko minuta nakon incidenta i napada na mirniji deo publike, gde je bilo i roditelja sa decom.

Stanković je svojevremeno bio navijač Crvene zvezde, kako se to kaže, "jedan od viđenijih na tribini", ali je potom prešao na crno-belu stranu Topčiderskog brda. Na južnoj tribini osnovao je grupu "Janičari", koja je potom preuzela komandovanje na Partizanovom jugu.

Ove godine Stanković je bio jedan od trojice koji su napali direktora Partizana Miloša Vazuru ispred stadiona u Humskoj. Vazura je pobegao u prostorije kluba, ali je pretučen njegov radnik obezbeđenja Božo Kumburović.

Za napad su optuženi Veljko Belivuk i Darko Ristić, ali ne i Stanković, jer kamere nisu zabeležile da je on udario nekoga. Tako je Stanković na tom suđenju bio samo svedok posmatrač, koji je za ceo incident okrivio Vazurino obezbeđenje.

Krajem prošlog meseca Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je sporazum Prvog osnovnog tužilaštva sa Belivukom i Ristićem

Prema saznanjima "Večernjih novosti" iz policijske istrage o ubistvu Stankovića, sumnja se da su u to umešani pripadnici "škaljarskog klana" iz Kotora.

Najnovija saznanja govore da su na Stankovića pucala dvojica napadača iz "kalašnjikova". Gotovo svi meci su koncentrisani u glavu, vrat i donji deo grudi. Pucano je sa rastojanja do šest metara, a takvu preciznost mogu da postignu samo profesionalci. Napadači su bili sakriveni u žbunju. Kada su začuli zvižduk pištaljke, istrčali su i zapucali. Taj, koji je dunuo u pištaljku, posmatrao je kretanje Stankovića sve vreme, piše list.

"Postoje određene informacije da su napadači iz Bosne i Hercegovine, a da su ih angažovali 'škaljarci'. Logistika je napravljena u Beogradu. Nije tačno da su zapalili automobil posle zločina. Takođe, pobegli su 'audijem', a ne BMV-om kako se u prvi mah pretpostavljalo. Neko je namerno širio dezinformacije", dodaje izvor beogradskog lista.

Stanković je ubijen u svom automobilu "audiju A 6", a "Novosti" pišu da ga nije spasao ni pancir koji je imao na sebi. Napadači su tačno znali gde da gađaju. U napadu na njega teško je povređen njegov prijatelj Milorad Đurić, zatvorski čuvar u Centralnom zatvoru u Beogradu. On je bio na godišnjem odmoru i najavio je da će dati otkaz, navode "Novosti".

Ko su vođe crnogorskih klanovaVučić o ubistvu dilera: Naći ubicu, majice nebitne

Sve vesti