Vučić ide u sedište NATO

Autor:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić krajem novembra posetiće sedište NATO u Briselu.

51
A- A A+

Predviđen je sastanak srpskog premijera sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i Severnoatlantskim savetom, zvanično je danas potvrđeno Tanjugu u sedištu Severnoatlanstke alijanse u Briselu.

"Možemo da potvrdimo da je planirano da premijer Vučić poseti NATO krajem novembra i da se tom prilikom sastane sa generalnim sekretarom i Severnoatlantskim savetom", rečeno je Tanjugu u sedištu NATO u Briselu.

Pred posetu premijera Srbije, iz Severnoatlantskog saveza poručuju da NATO pozdravlja produbljivanje političkog dijaloga i praktične saradnje sa Srbijom na pitanjima od zajedničkog interesa.

"Mi u potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije i pridajemo veliki značaj pravu svake suverene zemlje da sama donosi svoje odluke", kaže se u saopštenju koje je iz briselskog sedišta NATO prosleđeno Tanjugu.

U saopštenju se navodi da NATO pozdravlja napredak postignut u dijalogu Beograda i Prištine kome posreduje EU i ponavlja se i opredeljenje Alijanse da nastavi da pomaže izgradnju stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu.

Izvori bliski Severnoatalntskoj alijansi nezvanično navode se da bi do stanaka trebalo da dođe 23. novembra.

Očekuje se da teme razgovora premijera Srbije i NATO zvaničnika budu u okvirima nastavka dobre saradnje, jer otvorenih pitanja između NATO i Srbije nema, zaključuje se u diplomatskim krugovima u Briselu.

Sve vesti