Vulin: Srbija će dobiti još šest miliona evra

Autor:

Srbiji će biti dodeljeno još oko šest miliona evra humanitarne pomoći za rešavanje problema migrantske krize, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

3
A- A A+
migranti, migranska kriza, izbeglice, imigranti Foto: Mondo/ Goran Sivački

Aleksandar Vulin nakon sastanka sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama, Hristosom Stilijanidesom.

"Stilijanides je ceneći način na koji Vlada Srbije vodi računa o migrantima i kako se nosi sa posledicama migrantske krize danas saopštio da će nam biti dodeljeno još oko šest miliona evra humanitarne pomoći koju ćemo moći da iskoristimo za pojačavanje kapaciteta, kupovinu svega potrebnog i zdravstvenu negu", rekao je Vulin u Briselu.

On je dodao da je evropski komesar još jednom ponovio stav EK- da je Srbija primer kako se vodi računa o migrantskoj krizi, kako se boriti sa njenim posledicama, o humanitarnim potrebama migranata i potrebama domaćeg stanovništva, ali i očuvanja načina života u svojoj zemlji.

"Srbija je i na ovaj način dobila prizanje da nije sama, da se ono što radi visoko poštuje i ceni, a novac koji će biti potrošen u našoj zemlji za potrebe naših centara će nam sigurno puno značiti", dodao je Vulin.

Predviđeno je da se kasnije tokom dana Vulin sastane i sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju, Johanesom Hanom.

Sve vesti