Najveći seks-skandali u politici

Autor:

Bilo je mnogo ljubavnih afera i skandala u politici širom sveta. "Ovalna soba" Bele kuće, "bunga-banga" žurke Silvija Berluskonija...

Svet se ovih dana "zabavlja" novim pikanterijama ili bolje rečeno, oživljenim pikanterijama iz života jednog od predsedničkih kandidata u SAD Donalda Trampa, koji je, navodno, seksualno napastvovao nekoliko žena.

NOVI SNIMCI: Tramp o seksu i roku trajanja žena

U odbranu svog muža ustala je i Melanija Tramp, koja je za svog Donalda rekla da jeste malo "sirov", ali da ima dobru dušu i da je "veliki dečak".

Tramp nije ni prvi, ni poslednji političar koji je bio u centru nekog seks-skandala. Zapravo, on čak nije ni blizu "vrha" na ovoj listi.

BIL KLINTON i "OVALNI SALON"


Monika Levinski i Bil Klinton Foto: YouTube/screenshot Monika Levinski i Bil Klinton


Sjedinjene Američke Države je 1998. godine potresla zaista velika seks afera u kojoj je glavni akter bio predsednik Bil Klinton, a "scenografija" - Bela kuća! Otkriveno je da je Klinton imao seks sa pripravnicom, tada 22-godišnjom Monikom Levinski u sada već legendarnom "Ovalnom salonu". Klinton je najpre negirao da je imao aferu sa njom, ali kada je pritisnut dokazima priznao je da je imao "neprilkladan odnos".

Zbog tog skandala, ali zbog toga što je lagao pred istražnim organima a ne zbog nevere, pokrenut je proces za njegov opoziv. Zastupnički dom Kongresa glasao je za njegov opoziv, ali je Klintona spasao Senat.

Ali, svakako je bilo lepo gledati Klintona kako se preznojava pred očima cele američke javnosti i sveta i kako se nemušto vadi.

Donald Tramp je prošle nedelje tokom predizborne kampanje, odnosno odgovarajući na te optužbe da je on seksualni manijak, doveo pred lice javnosti tri žene koje tvrde da ih je Klinton tokom političke karijere napastvovao. Te optužbe nisu nove, Klintona prate već godinama, ali ništa mu nije dokazano, niti je zbog njih pokrenut bilo kakav postupak.

"BUNGA-BUNGA" ŽURKESilvio Berluskoni nikada nije bio običan političar. Moglo bi čak da se kaže da nikada nije ni bio političar, odnosno samo političar. Za njega bismo pre mogli da upotrebimo izraz "najveći plejboj među političarima". Medijski tajkun, doskorašnji vlasnik jednog od najvećih fudbalskih klubova Evrope - Milana - uživao je u svakom trenutku svog poznijeg života. Uostalom, u Milan je uložio novac radi zabave i zato što voli fudbal, a nadaleko su čuvene njegove "bunga bunga" zabave na koje su dolazili mnogi što iz sveta politike, šoubiznisa, sporta... I to ne samo iz Italije, već širom Evrope.

Moglo bi, čak, da se kaže da su mnogi jedva čekali da ih Berluskoni pozove na svoje žurke, na koje je, saznaće se, dovodio mnoge lepotice, među kojima su bile maloletne. Upravo zbog jedne od njih, plesačice Karim El Mahrug, poznatije kao "Rubi, kradljivica srca", ušo je u probleme sa zakonom.

On joj je plaćao seksualne usluge, a ona je bila maloletna. Pre tri godine Berluskoni je osuđen na sedam godina zatvora za plaćanje seksa sa maloletnom osobom prostitutkom i zloupotrebom dužnosti jer je prethodno pokušao da izvuče "Rubi" iz zatvora u koji je dospela zbog krađe.

Berluskoni se žalio i u drugom stepenu je oslobođen.

"SREĆAN ROĐENDAN, GOSPODINE PREDSEDNIČE"

Izvor: YouTubeOd kako je Džon Kenedi, voljeni američki predsednik ubijen u Dalasu, 1963. godine, kruže priče da je on bio jedan od najvećih "plejboja", a posebno su ga dovodili u vezu sa seks-simbolom tog vremena Merilin Monro, verovatno prvom poznatom starletom na planeti.

Postoje mnogo teorija o Kenedijevom ubistvu, odnosno ko stoji iza toga, a najviše se pominje CIA, koja se veoma protivila "neprikladnoj" vezi sa Merilin Montro.

"Na skriveno te vodim mesto..."


Izraelski predsednik Moše Kacav osuđen je 2011. godine na sedam godina zatvora zbog silovanja, seksualnog napastvovanja i ometanje pravde. U skandalu koji je uzdrmao Izrael, Kacav je osuđen za silovanje dve saradnice dok je bio ministar turizma devedesetih godina prošlog veka.

Kacav, koji je bio izraelski predsednik od 2000. do iznuđene ostavke 2007. i dalje tvrdi da je nevin. Početkom ove godine odbijen mu je zahtev da bude pušten na uslovnu slobodu.


Seks bez zaštite - "lek je tuširanje"!


Južnoafričkom predsedniku Džejkobu Zumi, izabranom 2009. godine, sudilo se za silovanje pre nego što je preuzeo tu dužnost. Na suđenju 2006. gdine tvrdio je da je polni odnos sa 31-godišnjom porodičnom prijateljicom bio obostrano dobrovoljan i oslobođen je optužbe.

Zuma je u to doba bio predsednik nacionalnog veća za borbu protiv AIDS-a i izazvao je nevericu izjavom da se posle seksa bez zaštite istuširao i tako izbegao moguću zarazu HIV-om. Zbog te izjave i dan danas se šale na njegov račun.

"Orgijao sam, pa šta?"

Dominik Stros Kan Foto: YouTube/screenshot


Direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan, u to doba najveći favorit na francuskim predsedničkim izborima, uhapšen je u maju 2011. godine u Njujorku pod optužbom da je pokušao da siluje hotelsku sobaricu. Slučaj je rešen nagodbom u građanskoj parnici, ali je Stros-Kana afera koštala posla u MMF-u i uništila mu svaku nadu da će postati predsednik.

Njemu se prošle godine sudilo u Francuskoj za učestvovanje u lancu prostitucije. On je priznao da je učestvovao u seksualnim zabavama, a sud je prihvatio njegove tvrdnje da nije mogao da zna da su te žene prostitutke, pa ga je oslobodio.

"TERMINATOR" OSTAO KOD KUĆEČuveni glumac i nekadašnji guverner Kalifornije Arnold Švarceneger se 2011. godine razveo od svoje žene Marije Šriver posle 25 godina braka nakon što je ona saznala, a "Švarci" potom priznao da je napravio dete njihovoj kućnoj pomoćnici. Švarceneger je potom u raznim intervjuima izjavljivao da i dalje voli svoju ženu i da se nada da će se pomiriti. Nisu.

"Da nam se usne spoje"

Nije samo inostrana politička scena obilovala ovim pikanterijama i seksualnim prestupima. I domaća politička scena imala je šta da ponudi. U novije vreme često se priča i piše o nekakvim starletama, koje su "bile" sa raznoraznim političarima i za to su im ovi plaćali. Ali, nikada nismo saznali nijedno ime, odnosno niko nikad nije ponudio nikakve dokaze.

Ali, jedna od najvećih afera dogodila se u vreme vlasti nekadašnjeg DOS-a. Jedan od lidera tog bloka stranaka, predsednok Socijaldemokrata i bivši generaln JNA Vuk Obradović bio je stavljen na stub srama, jer su ga dve partijske koleginice optužile za seksualne napade i maltretiranje.

U maju 2001. godine Ljiljana Nestorović, novinarka nekadašnje BK Televizije i portparol Socijaldemokratije, inače udata, i Jelena Milenković, u to vreme devojka Slobodana Orlića i poslanica SD, optužile su svog partijskog šefa za seksualno uznemiravanje.

Pokrenuti je bio i sudski proces, a Ljiljana Nestorović je svedočila: "Vuk Obradović je nasrnuo na mene i prvi put me uhvatio za obe ruke i počeo da privlači sebi s očiglednom namerom da me poljubi u usta, pritom govoreći da mu treba nežnosti: ‘Samo da nam se usne spoje’".

Obradović se branio intervjuima u kojima je tvrdio da je celu aferu iskonstruisao Milan Panić... Obradović je potom isključen iz DOS-a, njegova partija se raspala, a on je preminuo 2008. godine.

Sve vesti