Basketaši bi "na crtu" košarkašima, ko dobija?

Autor:

Najbolji "basketaši" sveta Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić vratili se puni utisaka iz kineskog Gvanžua i priželjkuju duel sa košarkašima Srbije.

Basketaši bi "na crtu" košarkašima, ko dobija? Foto: MN Press

Vratili su se iz Kine, nasmejani i sa zlatom!

Basketaši Srbije Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić u Gvanžuu osvojili su drugu titulu prvaka sveta, nakon što su zabeležili svih sedam pobeda, poslednju protiv SAD 21:16.

"Posle 2012. godine mislili smo da nećemo nikada više biti ponosni kao tada, ali smo se prevarili. Kao dete sam igrao basket u kraju i zamišljao da dajem koševe Amerikancima u finalu. Sada smo i to dostigli i jako sam srećan. Godinama imamo kontinuirani rad, pored drugarstva i rezultati su plod toga", rekao je najkorisniji igrač turnira Domović Bulut na konferenciji za medije u Kući košarke.

DRAGAN ĐILAS

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas čestitao je reprezentativcima na velikom uspehu. "Momci su se sa još jednog takmičenja vratili sa medaljom, ovog puta zlatnom. Ova godina je sjajna za našu košarku i basket, nadam se da ćemo ponoviti uspehe. Momci su pioniri ovog sporta u Srbiji, pored rezulultata, i ponašanjem na najbolji način predstavljaju svoju zemlju", rekao je Đilas i dodao da će svaki od momaka biti nagrađen sa 10.000 evra. Takođe, on je istakao da se nada da bi ovaj sport (basket 3x3) mogao da bude uvršten na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju pošto već postoje "pregovori" u Međunarodnom olimpijskom komitetu na ovu temu. Nada se da bi to moglo da znači još jednu medalju...

Njegov saigrač Marko Savić dodao je da je bio uveren u trijumf nad Amerikancima u finalu.

"Bio je veliki pritisak na nama jer smo bili favoriti, ali smo sve to izdržali. Pred finale sam bio ubeđen da ćemo da pobedimo. Nema takve nacije kao što je Srbija i sportista sa tako velikim srcem", poručio je Savić.

Najbolji basketaši planete dobili su poziv selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Dorđevića da u prijateljskom susretu odmere snage u basketu, čiji poziv će rado prihvatiti.

"Ne možemo da dočekamo da se upoznamo sa momcima i selektorom Đorđevićem Oni su drugi na svetu, najbolji posle Amerikanaca. Ipak, mislim da nemaju velike šanse protiv nas, igra se sa dosta kontakta u basketu, što nama odgovara", rekao je Dejan Majstorović i dodao da veruje da će dugo vladati svetskim basketom.

Pa, ko bi pobedio? 

Sve vesti