Rovinj: Ludi narkoman ponovo preti HIV-om

Autor:

Čovek zaražen HIV-om pretio je u Rovinju stanovnicima da će ih zaraziti svojom krvlju, javljaju hrvatski mediji.

0
A- A A+

Pedesetogodišnjak je u petak oko 21 sat u jednom kafeu razbijao inventar i vikao, a zatim sebi razbio flašu o glavu i okrvavljenim oštrim ostacima pretio gostima, javlja "Dnevnik.hr".

Taj portal navodi da je muškarac iz Rovinja zaražen HIV-om i da je i ranije divljao u tom primorskom gradu.

Policija je u šturom saopštenju potvrdila da su da je 50-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen za krivična dela krađe i ometanje službenog lica.

On je posle pretnji u kafeu iz šanka ukrao novac i pobegao.

Policajci su ga kasnije pronašli u drugom kafiću, a on je, kada ih je video, uzeo dva noža kojima je počeo da maše ka policajcima, koji su ga brzo svladali i priveli.

Izgredniku to nije nije prvi put da preti svojom zaraženom krvlju.

U julu 2008. godine je u nekoliko rovinjskih kafića razbio inventar, u jednom je napao vlasnika, a potom se isekao po celom telu i pretio da će zaraziti osoblje i goste.

Tada je osuđen na dve godine i dva meseca zatvora uz meru obaveznog lečenja od droge.

Na tu kaznu osuđen je za sedam krivičnih dela - prenošenje zaraznih bolesti, dve pretnje, dva slučaja uništenja tuđe stvari, dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom i teška krađa.

On je kasnije, u decembru 2010. godine, ponovno je završio na stranicama crne hronike - prvo je provalio u jedan stan, a potom se uputio u obližnji kafić, gde je razbijao stvari i pretio vlasniku nožem.

Posle hapšenja je nastavio da divlja i u policijskoj stanici.

Za ta dela osuđen je na tri godine zatvora.

Tagovi:
Sve vesti