Poraz, sukob i raskid: PAO traži trenera!

Autor:

Argiris Pedulakis podneo je ostavku posle ubedljivog poraza od Olimpijakosa. Razlog nije samo neuspeh.

3
A- A A+
Argiris Pedulakis Panatinaikos Foto: MN Press

Renovirani tim, skupo plaćena pojačanja i - poraz od Olimpijakosa 25 razlike.

Pretrpljeni šamar u atinskom derbiju žestoko je zaboleo čelnike Panatinaikosa, ali i trenera Argirisa Pedulakisa (52), koji je manje od 24 časa kasnije preuzeo odgovornost i podneo ostavku, iako razlog rastanka nije bio samo poraz.

Grčki trener koji je krajem prošle sezone nasledio Aleksandra Đorđevića treći put je napustio klub iz hale "Nikos Galis", s obzirom na to da je "zelene" vodio i od 2012. do 2014. godine (kada je nasledio Željka Obradovića), a i igrao za Panatu od 1986. do 1992.

Klupski menadžment prihvatio je njegovu ostavku, a specijalizovani i dobro obavešteni grčki portal "Eurohoops" otkrio je razlog zbog kojeg je Grk tako naprasno napustio klub.

"Prema izvorima iz kluba, u Pedulakisovom ugovoru postojala je odbredba prema kojoj je Panatinaikosu omogućeno da angažuje i pomoćnog trenera iz Amerike, koji bi pomogao stručnom štabu u napadačkoj igri. Iskusnom treneru to je predočeno u ponedeljak, on je to odbio i tako je njihov odnos 'pukao'. Na kraju, Pedulakis je podneo ostavku". 

Sve vesti