Venger objasnio zašto je Volkot u životnoj formi

Autor:

Francuski stručnjak nije odustao od Volkota i to mu se isplatilo.

Da li se ponavlja sezona 2012-13 ili će biti i uspešnija po Tea Volkota?

Dugogodišnji talenat Arsenala, koji sada već ima 27 godina i deceniju staža kod Arsena Vengera, sjajno je počeo ovu sezonu koja bi mogla da bude prekretnica u njegovoj karijeri koja je već tri godine u drastičnom padu.

Brzonogi fudbaler je, sudeći po medijima, bio na pragu odlaska sa "Emirejtsa" zbog sve manje minutaže kod Vengera, ali on objašnjava da nijednog trenutka nije imao želju da ga proda.

Pričalo se o tome da je Vest Hem zainteresovan da ga "spase", ali Venger kaže...

"Vidite, ja nisam pričao ni sa kim jer jednostavno nisam hteo da ga se odreknem", kazao je Arsen.

Francuski stručnjak je Volkota prethodne sezone isprobavao i kao napadača, što se Englezu nije dopalo, a ove sezone je već postigao 7 golova i zabeležio dve asistencije igrajući kao desno krilo. Nedostaju mu samo još dva pogotka da bi bio na nivou svojih "brojki" iz prošle sezone na 42 utakmice.

Venger je objasnio i zašto je sve bolji.

"Od njega želite da ga nosi strast za igrom. Osećam da otkako sam mu dozvolio više slobode da ima više i te strasti jer onda malo manje razmišlja o tome šta sme, a šta ne sme da uradi na terenu. Više slobode i više želje ima kod njega i izgleda kao potpuni drugi čovek i fudbaler", zaključio je on.

Teo Volkot (27) je u Arsenal došao još 2006. godine iz Sautemptona i za "tobdžije" je odigrao 353 utakmice i postao 92 gola. 


Sve vesti