Gvardiola senior: Šta da radi Pep u Barseloni?

Autor:

Otac jednog od najboljih menadžera sveta otvoreno o eventualnom povratku svog sina na Nou Kamp. "Šta će tamo - da skuplja lopte?"

1
A- A A+


Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola ostavio je dubok trag u Barseloni, u kojoj je proveo mladost, najbolje igračke godine i u kojoj je počeo blistavu trenersku karijeru.

Na klupi Katalonaca Pep je osvojio tri titule Primere i dve Lige šampiona, a vreme njegovog vođenja tima ostaće upamćeno po lepoj igri i apsolutnoj dominaciji "Blaugrane".

Mnogi na Nou Kampu i danas maštaju o Gvardiolinom povratku u Barsu, ali Pepov otac Valenti Gvardiola ne želi da navijačima pruži lažnu nadu, jer se njegov sin neće vratiti u klub.

"Da se Pep vrati u Barsu? A, šta da radi tamo? Da skuplja lopte?", ironično se našalio Gvardiola senior.

"Ne vidim mogućnost da se to dogodi. Njegovo vreme u klubu je prošlo i mislim da sigurno možemo reći bar to da se neće vratiti kao trener Barselone".Na pitanje u kakvoj bi ulozi onda mogao da se vrati u domovinu, Pepov otac objašnjava:

"Možda kao selektor - da, ali pod uslovom da preuzme reprezentaciju Katalonije. Ne vidim ga na mestu trenera španske reprezentacije".

Ipak, na kraju intervjua, Valenti Gvardiola ostavio je i mogućnost da nije u pravu.

"Nemam ništa ni protiv koga i svako je slobodan da misli šta hoće. Na kraju krajeva, ne znam šta će Pep da uradi - ko sam ja da mu govorim šta da radi?"

Podsetimo da će Gvardiola u sredu ponovo pozdraviti publiku na Nou Kampu, jer će njegov Siti gostovati Barseloni od 20.45 časova.

Sve vesti