Određen pritvor: Dikiću pozlilo posle saslušanja

Autor:

Bivšem šefu srpske žandarmerije Bratislavu Dikiću pozlilo je nakon saslušanja u Višem sudu, nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore.

11
A- A A+
bratislav dikić,žandarmerija Foto: MONDO/Goran Sivački

Kako "Vijesti" saznaju, Dikića su do KCCG pratile jake policijske snage.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je do 30 dana pritvora osumnjičenim za organizovanje kriminalne organizacije i krivično delo terorizam u pokušaju.

Pritvor je osim Dikiću, određen Hristini Krstić, Branki Milić, Draganu Maksiću, Milanu Dušići, Srboljubu Đorđeviću, Aleksandru Čuroviću (33), Aleksandru Aleksiću (42), Siniši Ćetkoviću (37), Milošu Aćimoviću (26), Ivici Matiću (36), Perici Andriću (39) i Đ.M.

Iz tužilaštva je ranije saopšteno da su Dikić i Sinđelić početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

Vrhovni tužilac Crne Gore Ivica Stanković tvrdi da prikupljeni podaci i mere tajnog nadzora ukazuju na sumnju da su uhapšeni državljani Srbije počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Sve vesti