Obama: Glasam za Trampa, Gadafi mi je bio drug

Polubrat američkog predsednika Baraka Obame je izjavio da će prisustvovati poslednjim predizbornim debatama kao gost kandidata republikanaca na izborima u SAD Donalda Trampa, objavili su danas američki mediji.

5
A- A A+

"Donald Tramp mi se sviđa jer govori iz srca. Napraviti Ameriku ponovo velikom je odličan slogan. Voleo bih da ga vidim", rekao je Malik Obama za "Njujork post".

Malik Obama, koji je rođen u Keniji, ali ima američko državljanstvo, još u julu je rekao da će glasati za Trampa.

Za Trampa će, kako je kazao, glasati delimično i zbog toga što Hilari Klinton krivi za smrt libijskog lidera Moamera Gadafija.

Malik Obama , koji je u Beogradu boravio 2003. godine, tvrdi da mu je Gadafi bio prijatelj, prenosi Si-Bi-Es (CBS).

Iz kampanje Donalda Trampa je juče potvrđeno da će njihov gost na poslednjoj debati biti Malik Obama.

Tramp se na Twitteru zahvalio Maliku Obami na podršci.

I dok se Malik Obama pohvalio svojim izborom Donalda Trampa, njegov polubrat Barak, sadašnji predsednik Amerike, poručio je danas Trampu da prestane da cvili.

Trampov pokušaj da diskredituje izbore, pre nego što su i počeli, je bez presedana, kao i što je i njegovo laskanje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, naglasio je Barak Obama, preneo je BBC.

Obama je u utorak dodao da su te Trampove tvrdnje neosnovane.

Za tvrdnje o masovnim prevarama i nameštenim izborima jednostavno nema dokaza i to govori dosta o samom Trampu da se on žali i pre nego što su se izbori dogodili, naveo je američki predsednik, navodi AP.

Ako kandidat počne da se žali pre nego što je utakmica završena, onda "on nema ono što je potrebno da se bude u ovom poslu", dodao je Obama, ističući da izborima rukovode državni i lokalni zvaničnici koji dolaze iz obe vodeće političke partije.

"Savetujem gospodinu Trampu da prestane da cvili. Stalno laskanje Trampa Putinu.... su dosad neviđeni", rekao je Obama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskm premijerom Mateom Rencijem.

Tramp je u ponedeljak izjavio da će, ako bude izabran, razmisliti o poseti Moskvi pre nego što stupi na dužnost.

Sve vesti