Vanja Grbić: Golijanin da napusti Savez!

Autor:

"Umešana je politika, bez ikakve potrebe, i to zbog ličnog stava predsednika", smatra potpredsednik OSS

20
A- A A+

Nenad Golijanin, Vladimir Grbić OSS Foto: MN Press Članovi Izvršnog odbora OSS, Golijanin u čelu, Grbić do njegaPotpredsednik protiv predsednika!

Vladimir Grbić, legenda srpske odbojke, javno je poručio da bi prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Nenad Golijanin trebalo da podnese ostavku.

Razlog - spuštena ruka prvog čoveka OSS u Međunarodnoj odbojkaškoj federaciji (FIVB) tokom izjašnjavanja o pitanju "Ko je protiv prijema Kosova".

Predstavljajući Srbiju, Golijanin se nije usprotivio ulasku saveza samoproglašene republike u red međunarodno priznatih, čime je ispunio uslov, smatra Grbić, da napusti funkciju.

"Od 1991. godine, otkad sam deo Odbojkaskog saveza, nismo bili u težoj situaciji. Tu smo jer smo izašli iz okvira sportske organizacije kakva je OSS. Umešana je politika bez ikakve potrebe i to zbog ličnog stava predsednika Nenada Golijanina. Na Kongresu u Argentini, trebalo je glasati protiv prijema Kosova u FIVB i sa tim smo svi saglasni", rekao je Grbić Tanjugu.

Aktuelni prvi potpredsednik OSS istakao je da je na sednici Izvršnog odbora, koja je usledila posle Kongresa FIVB, interni dogovor bio da se sačuva integritet i jedinstvo organizacije, što je rađeno prethodnih 20 godina i da se zakaže vanredna sednica Skupštine OSS.

"Predsednik Golijanin, koji je odgovoran za aktuelnu situaciju, to nije ispoštovao diskreditujući članove IO u medijima. Moj stav je da na predstojećoj vanrednoj Skupstini, treba da se izglasa nepoverenje predsedniku Nenadu Golijaninu. Uveren sam da će delegati OSS doneti najbolju odluku za srpsku odbojku", zaključio je Grbić.

Vanredna Skupština OSS, na kojoj će se glasati o poverenju Golijaninu, održaće se 25. oktobra.

Sve vesti