Zvezda u "mašini": 5 utakmica za 10 dana

Autor:

Crveno-beli u četvrtak ulaze u naporan desetodnevni period, koji će završiti poslednjeg dana oktobra, u Baru.

Zvezda u "mašini": 5 utakmica za 10 dana Foto: MN Press


"Intenzivan start nam je možda i lakši deo sezone", nekoliko je puta isticao trener Zvezde Dejan Radonjić početkom oktobra, podsećajući na obaveze koje očekuju njegov tim u napornim sedmicama "NBA" ritma.

Već od kraja ove nedelje, Zvezda ulazi u ritam odigravanja utakmica na dva ili tri dana, u kojem će igrati sve do početka novembra, kada će od 4. XI ući u sličan, još naporniji tempo.

Ekipa Dejana Radonjića u četvrtak će otputovati na gostovanje Galatasaraju, zakazano za petak u 19 časova.

Dva dana kasnije, u nedelju od 21 čas, crveno-beli će igrati protiv Igokee, u hali "Aleksandar Nikolić".

Odmah potom, Zvezda počinje pripremu za duel protiv Barselone u Kombank areni (sreda, 19 časova), razmišljajući i o gostovanju Panatinaikosu u Atini, zakazanom za petak u 20.15 časova. Dakle, manje od 48 sati posle duela protiv "Blaugrane".

Posle duela protiv vicešampiona Grčke, crveno-beli se vraćaju u Beograd, ali samo na kratko, jer će u ponedeljak, 31. oktobra, gostovati Mornaru u Baru. To će biti i prva sledeća sedmica Zvezde sa "samo" dve utakmice, jer će potom "tek" u petak igrati protiv Laboral Kuće u Beogradu, pa se okrenuti derbiju protiv Partizana, pomerenog sa nedelje 6, na ponedeljak 7. novembar.

"Neće nam samo u oktobru biti naporno", podsetio je Dejan Radonjić govoreći prethodnih nedelja o početku sezone.

"Primera radi, igraćemo protiv Barselone, pa idemo u Atinu, pa odmah potom putujemo za Bar, ali imaćemo pet takvih situacija ove sezone, u kojima je osim kvaliteta potrebno smoći snage da ekipa 'iznese' te utakmice, pa će osim košarkaških elemanata biti potrebno voditi računa i ostalim stvarima", upozorio je on.

Novi sistem Evrolige donosi i nove okolnosti za sve učesnike, a srpski i regionalni šampion takođe još ne može da predvidi koliko će biti teška adaptacija na takav režim.

"Prvi put se igra ovakvo takmičenje i upravo taj ritam i novi sistem doneće mogućnost nekih oscilacija kada je ABA liga u pitanju, ali šta je - tu je. U 16 najboljih smo i pokušaćemo da sa što manje opterećenja dočekamo odlučujuće borbe u ABA ligi", stav je trenera Zvezde.

Sve vesti