Vučić u tri škole, a deca - traže li, traže...

Autor:

Predsednik vlade Aleksandar Vučić obišao je danas osnovne škole "Ljubomir Živković-Ljupče Španac" u Beloj Palanci, "Jovan Aranđelović" u obližnjem selu Crvena reka kao i Osnovnu školu "Dobrila Stambolić" u Svrljigu.

66
A- A A+

On se upoznao sa tokom radova na njihovoj obnovi.

Za školu "Ljupče Španac" vlada je obezbedila 400.000 evra za potpunu rekonstrukciju.

U razgovoru sa nastavnicima i đacima raspitivao se šta je to što im nedostaje, a učenici su, bez ustručavanja, nabrojali da im fale klupe, stolice, lopte...

Vučić im je obećao da će za nekoliko meseci sve to dobiti i da će im biti mnogo lakše.

Premijer je u više navrata od direkora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića tražio da mu kaže precizno kada će radovi biti završeni, između ostalog - kada će biti postavljen nov parket i obnovljena fiskulturna sala.

 Blagojević je rekao da to zavisi od lokalne samoupave i da očekuje da će to biti na leto, a Vučić je uzvratio:

"Završavamo 1. maja, a ti se snađi".

Za rekonstukciju te škole odvojeno je 44 miliona dinaram, a za drugu, u Crvenoj reci, pet miliona dinara.

Kada je razgovarao sa mlađom decom iz predškolskog odeljenja pitao je i njih šta im nedostaje da bi im škola bila lepša, a dečaci i devojcice u glas odgovrili: voće, lopte, stolice...

Ministar Vanja Udovičić podelio je ucenicima lopte za košarku, rukomet i odbojku.

Direktorka škole "Španac" Vanja Tanasković rekla je Tanjugu da je do sada renovirana fasada i stolarija, a predsednik opštine Goran Miljković da se za par dana ocekuje raspisivanje tendera za renoviranje kompletne škole.

Sredstvima USAID 2005. godine je u toj školi renovirana računarska učinioca, dok je rekonstrukciju fiskulturne sale i elektricne instalacije finansiralo Ministarstvo prosvete, Ministarstvo finasija i Nacionalni investicioni plan.

Za rekonstrukciju škole u Svrljigu kancelarija je obezbedila 73 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju, krov, kotlarnicu, fasadu...

Škola sada ima 435 đaka, a ranije ih je bilo više od 1300.

Direktor škole Saša Golubović preneo je premijeru da su učenici ove škole osvjili brojne nagrade na republičkim takmičenjima iz različitih predmeta. Tu školu sa Vučićem je obišao i ministar omladine sporta Vanja Udovičić.


JAGNJEĆA KOŽA ZA VUČIĆAPredsednik vlade Aleksandar Vučić obišao je danas u selu Beloinje kod Svrljiga gazdinstvo Gorana Vasića, koji se bavi turizmom i izdavanjem soba, i sa domaćinom razgovarao o problemima, ali i o onome što mu je potrebno kako bi taj posao razvio.

Vasić je premijeru, na pitanje šta mu je najpotrebnije i šta bi mu najviše značilo kako bi unapredio posao, rekao da su to jeftiniji krediti sa dužim grejs periodom.

On je premijera poslužio specijalitetima, a na poklon mu je dao jagnjeću kožu i izvezen prsluk sa srpskim grbom, kao i debele vunene čarape, koje ce premijer, kako je "preporučio" Vasić, moći da nosi i u Briselu.

U poseti kod Vasića bili su i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić i ministar poljoprivrede i zastite zivotne sredine Branislav Nedimović.

Sve vesti