Iznenađenje! Evo čime će se baviti Kusturica

Autor:

Filmski režiser Emir Kusturica namerava da kupi 100 hetara zemlje i započne unosan biznis.

0
A- A A+
24. 11. 1954. Emir Kusturica Foto: Mondo/ Stefan Stojanović 24. 11. 1954. Emir Kusturica

Kusturica planira da na području Drakuljice u opštini Bileća gradi destileriju za proizvodnju eteričnih ulja, a u planu su i još neki projekti, potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Bileća Radenko Popara.

Popara kaže da je ove godine u nekoliko navrata razgovarao sa Kusturicom koji namerava da na 50 hektara sadi smilje, a na drugih 50 hektara da napravi destileriju.

"Poslednji put smo u opštini sa Kusturicom razgovarali pre petnaestak dana i, prema njegovim planovima, realizacija projekta trebalo bi da počne na proleće sljedeće godine“, kaže Popara.

On ističe da ovih dana očekuje zahtev koji bi trebao da uputi Kusturica za kupovinu 50 hektara zemlje i za zakup isto toliko površine, koji će se naći na dnevnom redu prve radne sednice Skupštine opštine Bileća.

Kusturica je Bileću odabrao, kaže Popara, jer je to podneblje pogodno za sadnju smilja, ali i što je filmski režiser poreklom iz Bilećkog sela Plana.

Kusturica ima još ideja kada je rieč o Bileći“, kaže Popara i dodaje da je filmski režiser najavio da će i premijera filma "Na mlečnom putu“ biti u Bileći.

Sve vesti