Apel crveno-belih: Delije, ne idite u Istanbul

Autor:

Klub sa Malog Kalemegdana pozvao svoje navijače da ne putuju u Tursku, na predstojeći meč crveno-belih.

18
A- A A+
Delije na Zvezda Galatasaraj Foto: MN PRess

Gostovanje Crvene zvezde mts Galatasaraju, nažalost, neizbežno ove nedelje budi sećanje na tragičnu pogibiju navijača srpskog tima Marka Ivkovića, ubijenog pred halom Abdi Ipekči.

S tim u vezi, šampion Srbije i ABA lige apelovao je na svoje pristalice da ove nedelje ne putuju u Tursku, gde će crveno-beli igrati protiv Galate u petak.

Klub sa Malog Kalemegdana obavestio je javnost da ni ovaj put neće voditi navijače u Istanbul, kao i da nije dobio nijednu kartu za tu utakmicu.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

"Zbog svega što se događalo u prošlosti, zbog napada na naše pristalice u Istanbulu i na prvom mestu tragičnog ubistva našeg navijača Marka Ivkovića, KK Crvena zvezda obaveštava svoje simpatizere da i ovoga puta ne organizuje put u Istanbul za ovu utakmicu, kao i da nema u svom posedu nijednu kartu za duel u 'Abdi Ipekči areni'.

Takođe, klub ne može bezbednosno da pokrije ovaj meč i bilo kakav dolazak svojih navijača i njihov boravak u Istanbulu.

U vreme velikih tenzija, nakon ranijih dešavanja u Istanbulu prilikom dolaska košarkaša Crvene zvezde, ali i konstantnih provokacija pojedinaca nakon ubistva Marka Ivkovića, koji se deklarišu kao navijači tog turskog kluba, apelujemo na sve koji su imali nameru da putuju u Tursku da to ne čine!

I ovog puta, spremni smo na odsustvo naših navijača i vrlo dragocene podrške sa tribina, znajući da se nikome kome je crveno-bela boja pri srcu neće dogoditi nešto loše", poručeno je iz Zvezde.

Ekspedicija crveno-belih otputovaće u Istanbul, na prvo od četiri gostovanja tom gradu (Efes, Fenerbahče, Darušafaka i Galatasaraj) u četvrtak ujutro, a ekipa će iste večeri trenirati u dvorani Abdi Ipekči, u vreme odigravanja utakmice. 

Sve vesti