U kamionu, na granici... (FOTO)

Autor:

Srpski carinici i granična policija sprečili su rano jutros, na izlazu graničnog prelaza Šid, pokušaj dvojice avganistanskih migranata da u tovaru kamiona ilegalno pređu državnu granicu.U saopštenju Uprave carina navodi se da su sinoć, u 2.40 časova, dvojica Avganistanaca nađena u kamionu novopazarskih registarskih oznaka, koji je prevozio tetrapak ambalažu u Švajcarsku.

Prethodnog dana na graničnom prelazu Preševo, u dva navrata su sprečeni pokušaji iznošenja neprijavljenih deviza, pri čemu je ukupno zadržano 56.000 evra.

Prvi slučaj se dogodio prilikom pregleda automobila ''Audi A8'', holandskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Makedonije albanske nacionalnosti, u društvu svog sunarodnika.

 Istog dana, na izlazu iz zemlje, isti carinik i policajac zajedno su pregledali još jedan automobil u kome su putovala dvojica državljana Makedonije albanske nacionalnosti.

U prtljažniku tog mercedesa, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji mladić, u jednoj čarapi spakovanoj među korišćene stvari, nađeno je 38.000 evra.

Na ulazu graničnog prelaza Preševo, 18. oktobra zaplenjeno je i 25 kilograma rezanog duvana nađenog u pežou niških registarskih oznaka.

Tim automobilom upravljao je 49-godišnji srpski državljanin putujući sa još trojicom saputnika.

Sve vesti