Dragić rešava Divčev problem?

Autor:

Kingsi na putu da reše goruće pitanje.

10
A- A A+

Manje od nedelju dana pre početka nove sezone NBA lige, Sakramento Kingsi i dalje imaju veliki problem sa pozicijom plejmejkera.

Generalni menadžer Vlade Divac i glavni trener Dejv Jerger ostali su na osam mečeva bez startnog "pleja" Darena Kolisona zbog nasilja u kući, dok problematični Taj Loson nedisciplinom primorava Kingse da ga oteraju.

U takvoj situaciji, Kingsi bi rešenje mogli da nađu u Majamiju!

Prema saznanjima portala "Basketball Insiders", Divac je sa predstavnicima tima sa Floride razmatrao trejd: Rudi Gej i Daren Kolison za Gorana Dragića.

Nije potrebno isticati koliko bi pojačanje Kingsima doneo dolazak slovenačkog reprezentativca srpskog porekla, pod uslovom da se ovaj posao realizuje i da nakon godinu i po zaista ode iz Majamija.

U drugom smeru tako bi krenuo Gej, koji je navodno već informisao predstavnike Sakramenta da želi da ode i da mu se ne sviđa među "kraljevima".

Iskusni krilni košarkaš preselio se u Sakramento 2013. iz Toronta, a "Kingsi" će se s njim ionako sasvim sigurno rastati sledećeg leta, jer će tokom 2017. postati ograničeno slobodan agent.

Sa druge strane, pred Dragićem su još tri godine garantovanog ugovora od 51 milion dolara, a ograničeno slobodan će postati pred sezonu 2019/20, kada bude imao 33 godine.

S obzirom na želju Geja da ode iz Sakramenta i mogućnost Majamija da Dragićevim odlaskom "očisti" budžet za plate za čak 42,3 miliona (jer je prethodno otišao i Boš), ovaj trejd zvuči sasvim realno izvodljiv. 

Sve vesti