Alis Kuper oduševljen srpskom heroinom!

Autor:

Roker Alis Kuper objavio je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici fotografiju srpske heroine Milunke Savić – Gligorević.

12
A- A A+

Oduševljen "srpskom Jovankom Orleankom" Kuper je sa svojim fanovima podelio fotografiju ove hrabre Srpkinje, heroine Prvog svetskog rata.

Ispod fotografije je i kratak opis:

"Milunka Savić se priključila srpskoj vojsci kao muškarac. Borila se u Prvom svetskom ratu tokom koga je bila najmanje devet puta ranjena. Takođe, sama je zarobila i 23 bugarska vojnika".

ZARADITE u Bosni, ALIS KUPER nudi velike pare

Fotografiju koju je svetska rok zvezda – Alis Kuper objavio na svojoj zvaničnoj stranici ima više od 9.000 “lajkova” i podeljena je više od 2.000 puta.

KO JE BILA MILUNKA SAVIĆ?

Milunka Savić je bila poznata kao srpska Jovanka Orleanka, u Balkanskim ratovima učestvovala je predstavljajući se kao muškarac, a kasnije se posvetila ulozi majke i hraniteljke.

Između dva velika svetska rata radila je kao čistačica, a uspela je da odneguje i izvede na put 32 dece svojih poginulih drugova.

Bila je čuvena zbog svoje neizmerne hrabrosti, a u Prvom svetskom ratu bila je deo čuvenog "Gvozdenog puka", elitnog Drugog puka srpske vojske "Knjaz Mihailo".

Za vreme Drugog svetskog rata imala je svoju malu bolnicu na Voždovcu gde je lečila partizanske i četničke vojnike.

Posle Drugog svetskog rata dobila je penziju kao i svi nosioci Karađorđeve zvezde, ali je stan od grada Beograda dobila tek 1972. godine.

Srpska heroina imala je jednu kćerku i jednog unuka. Umrla je 1973. godine.

Izvor: youtube

Sve vesti