Puževi i gliste ugasili semafore?!

Autor:

Puževi su glavni krivci za prestanak rada semafora na raskrsnici ulica Dr Mladena Stojanovića i Trive Amelice, kod bivše "Mljekare", te na raskrsnici ulice Trive Amelice i Bulevara srpske vojske, kod "Sajma".

1
A- A A+
pješak, znak, saobraćajni znak, semafor, pješački prelaz Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Potvrdio je to direktor Telefonije "Vidaković", koja je zadužena za održavanje gradskih semafora, Rade Vidaković.

Semafori na ovim prometnim saobraćajnicama nisu u funkciji od vikenda, a od letos se već nekoliko puta dešavalo da prestanu da rade.

"To je neka vrsta puževa, glista, ni sam ne znam kako bih ih nazvao, koji su ušli u instalacije i gotovo je nemoguće boriti se protiv njih", kazao je Vidaković za "Glas Srpske".

Objašnjava da su semafori osetljivi i da nije lako naći problem te da su tek juče saznali šta je uzrok kvarova.

"Ovo je komplikovana tehnika. Ljudi misle da je to samo crveno, žuto i zeleno svetlo, ali to nije baš tako", rekao je Vidaković i dodao da se trude da semafori prorade u najkraćem mogućem roku.

U Gradskoj upravi su rekli da su upoznati sa problemom.

"Očekujemo da semafori danas prorade. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova", kazali su juče u Gradskoj upravi.

Predsednik Udruženja za bezbednost saobraćaja RS Milenko Jaćimović kaže da su dobijali primedbe vozača da semafori ne rade na pomenutim lokacijama.

"Primedbe su stizale i za semafore u samom centru grada, Novoj varoši i Centru jedan. Kada semafori ne rade, pojedini vozači se zbune i ne snalaze se baš dobro, što može dovesti do saobraćajnih nesreća", rekao je Jaćimović.

Vozači kažu da se ovaj problem pojavljivao i ranije na ovim dvema raskrsnicama.

"Od letos nekoliko puta se dešavalo da ti semafori ne rade, a to su veoma prometne ulice. Kada se semafori ugase, posebno je teško uključiti se na magistralni put na Banjalučkom polju iz ulice Trive Amelice, gde se zna napraviti kolona vozila", kazao je vozač Marko Popović.


Sve vesti