Divan gest bivšeg beka Junajteda!

Autor:

Brazilski fudbaler zaslužio zaista dubok naklon.

9
A- A A+Rafael Da Silva, dugogodišnji fudbaler Mančester junajteda (2008-2015) napravio je u Francuskoj potez vredan svake hvale.

Sada već iskusni desni bek (26), igrač Liona, otkrio je u razgovoru za "L' Ekip" kako se prošle godine, nedugo posle selidbe u Francusku, odrekao mesečne plate!

Bilo je to u njegovoj prvoj sezoni u Lionu (2015/16), kada je pretrpeo povredu tetive, zbog koje je očigledno osećao grižu savesti.

Brazilac je pokucao na vrata klupskih rukovodilaca i saopštio im da ne želi da primi platu za taj mesec.

Kada su to čuli, odgovorili su mu da je to nelegalno, jer je Lion preuzeo obavezu da ga plaća i dok je povređen. Zato su zajedno našli rešenje - da uplati novac u klupsku humanitarnu organizaciju.

Fudbaler je odlučio da iskoristi novac za kupovinu "robota" kojim bi hospitalizovana deca komunicirala sa igračima na dan utakmice. Te naprave, sa ekranima koji omogućavaju razgovore u realnom vremenu, često su na terenu ili u svlačionicama stadiona Lumije.

"Volim da igram i volim da budem plaćen kada to radim. Ipak, kada ne igram... Srećan sam što sam uradio nešto za decu. Bilo je to dobro i za mene, pomoglo mi je", rekao je Rafael.

Sve vesti