Koliko puta do sada ste na silu jeli banane koje ste kupili, kako biste sprečili da se crne tačkice na kori prošire? To više nemojte da radite, jer postoji bolje rešenje...
Kad kora od banane pocrni napravite hleb! Ne poznajemo osobu koja ne voli ovaj slatkasti specijalitet, koji ide odlično uz mleko, čaj, ali i kao podloga za puter, džem, ali i za slane "mazalice".
Brzo se pravi, a i ne košta mnogo.
U dubljoj posudi izgnječite tri banane srednje veličine, i dodajte:
- kašičicu sode bikarbone
- tri kašike šećera
- 400 grama brašna
- 3 cela jaja
- 75 grama putera
Mikserom sjedinite sve sastojke, ako je smesa retka dodajte još malo brašna, a potom sipajte u pleh i pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusovih, oko 40 minuta.
Pogledajte video i kako sve to izgleda na delu:
Da li znate koje namirnice u Srbiji najčešće završe u đubretu? Hleb, jogurt, voće i povrće, i to u vrednosti od skoro 200 evra mesečno!
Da, dobro ste pročitali.
Zato, naučite kako da iskoristite hranu koju niste pojeli, pridružite se kampanji koju je pokrenula kompanija "Beko Balkans" - "Stop bacanju hrane". Više o tome saznajte na zvaničnom "Beko" sajtu, kao i na Facebook stranici "Beko".
Pročitajte i ove odlične savete kako da ne budete rasipnik, barem kada je hrana u pitanju:
Kako od salate postaje pica (VIDEO)
Super ideje: Kako da iskoristite ostatke hrane
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.