Šta kažu neka nova "Zvezdina deca"

Autor:

Od prethodne "ture" ostao je samo Mihailo Ristić, ali na pomolu su novi klinci...

Šta kažu neka nova "Zvezdina deca" Foto: Mondo/ Goran Sivački

Predrag Rajković, Luka Jović, Vukašin Jovanović i Marko Grujić su otišli, a pred izlaznim vratima je Mihailo Ristić.

Ovi mladi fudbaleri predstavljeni su ne tako davno kao budućnost Crvene zvezde, međutim, zbog loše finansijske situacije, nisu se u klubu zadržali onoliko koliko bi navijači voleli.

Tu je, ipak, generacija novih dečaka, koji tek kucaju na vrata prvog tima.

Neki su već imali priliku da prođu pripreme i igraju prijateljske, pa i takmičarske utakmice pod nadzorom Miodraga Božovića, a u sredu popodne u Lovćencu (4:0) je debitovao Veljko Nikolić, koji je nedavno stigao iz omladinskog pogona OFK Beograda.

"U subotu na debiju za omladince postigao sam pogodak i upisao asistenciju. Kao nagrada došla je i ova prijateljska utakmica. Prezadovoljan sam učinkom za sada. Srećan sam što sam odmah po dolasku u omladinsku školu dobio priliku i u prvom timu, da se što brže i lakše upoznam sa saigračima i uklopim u ekipu. Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo što sam se na terenu našao rame uz rame sa našim najboljim igračima. Takođe, mnogo mi znači što Adžića, Ilića i Račića poznajem od ranije, igrali smo zajedno u omladinskoj reprezentaciji i dosta mi pomažu da se naviknem na nove uslove rada i okruženje", rekao je kapiten omladinske reprezentacije Srbije za sajt crveno-belih.

Dvojica Luka, Ilić i Adžić, već su imali priliku da igraju za prvi tim.

"Ovo mi je treća utakmica za seniorki tim, ali prvi put sam pored sebe na terenu imao i drugare iz omladinske škole. Za nas je ovo ogromno iskustvo. Mnogo nam na terenu znači podrška starijih saigrača, to su ipak najbolji fudbaleri u Srbiji. Takođe, trudimo se da pomognemo Veljku koji je skoro došao u klub, drago mi je što je već sada pokazao da je fenomenalan igrač", istakao je Ilić.

Adžić se vratio među seniore posle oporavka od povrede kolena.

"Ovo je bila lepa provera za nas, da vidimo gde se po kvalitetu nalazimo, kao i kako izgleda igrati za prvi tim. Nadam se da su tek pred nama utakmice za prvi tim Crvene zvezde i da ćemo svi jednog dana ostaviti trag u klubu", priželjkuje Adžić.

Najviše iskustva sa prvotimcima, čak i u takmičarskim utakmicama, ima Uroš Račić.

"Velika čast i obaveza za svakog od nas je nastup za seniorski tim Crvene zvezde. Jako sam srećan što su mi se u ekipi pridružili i Luka Ilić, Luka Adžić i Veljko Nikolić, momci koje pozajem jako dugo i sa kojima se zato lako razumem na terenu", rekao je Račić.

Pored ovih momaka, pod posebnom pažnjom stručnog štaba Miodraga Božovića su i Miloš Stanković, Dejan Joveljić, Vanja Vučićević, golman Aleksandar Stanković... Dok je Filip Manojlović već postao standardan čuvar mreže prvog tima.

Sve vesti