PAO i Paskval - pregovori "pukli" za dan

Autor:

Grčki velikan kontaktirao je bivšeg trenera Barselone, ali je brzo razjašnjeno da neće biti dogovora. Evo spiska potencijalnih kandidata.

7
A- A A+
Ćavi Paskval Barselona Foto: MN Press

"PAO je pred najvećom odlukom u eri od odlaska Željka Obradovića", konstatuje specijalizovani i ugledni portal Eurohoops, oslikavajući situaciju u atinskom gigantu.

Dan nakon ubedljivog poraza od Olimpijakosa, šef struke "zelenih" Argiris Pedulakis nije pristao na dolazak američkog pomoćnika koji bi pomogao napadačku igru, pa se pozdravio sa Dimitrisom Janakopulosom, spakovao stvari i otišao.

Već sledećeg dana, ove srede, razjašnjeno je ko sigurno neće biti trener Panatinaikosa.

"Ime Ćavija Paskvala je već skinuto sa liste, pa grčki klub traži novog trenera", piše "Eurohoops".

Samo jedan dan razgovora Atinjana i Španca bio je dovoljan da zaključe da među njima neće biti saradnje. Donedavni trener Barselone postavio je svoje zahteve, poput potpune kontrole nad ekipom i dvogodišnjeg ugovora, ali Janakopulos na to nije pristao.

U takvoj situaciji, PAO se okreće novim opcijama, među kojima je Pini Geršon (bez konkretnih razgovora), ali i imena koja su i dalje "u magli", poput Šarunasa Jasikevičijusa i Saše Obradovića, koji su se pominjali i prošle sezone, pa ipak nisu došli u halu "Nikos Galis".

Sa druge strane, među imenima kandidata ističe se i ime Igora Kokoškova, srpskog NBA stručnjaka, koji je takođe interesantan Atinjanima i ostaje da se vidi da li će sa njim biti konkretnijih pregovora.

Panatinaikosu se žuri, jer je sezona uveliko počela, a već je jasno da novi trener neće biti privremeno, već stalno rešenje. 

Sve vesti