Ova muzika nije za ljude!

Autor:

Muzičar je nastupio pred neobičnom publikom...

1
A- A A+

Violončelista Dejvid Ti je snimio prvi muzički album namenjen isključivo mačkama i premijerno ga je predstavio publici u "Lady Dinah's Cat Emporium" baru u Londonu, koji je specijalizovan za mačju publiku.

Iako je alergičan na mačje dlake, Ti je snimio ovaj album za Universal Music, a koristio je 26 različitih instrumenata koji "predu" poput mačaka.

"Koristio sam deset akustičkih instrumenata, ali skoro sve zvukove sam morao da promenim elektronski da bi dobio zvuk pogodan za mačje uši", objasnio je Dejvid.

"Naime, ako napravim muziku koja se sviđa mačkama, ali iritira njihove vlasnike, pogrešio sam", pa je zato odabrao "sloj ljudske glazbe kako bi ona bila slušljiva i zapravo umirujuća i za ljude".

Predstavnik kuće Universal Music se nada da će biti deo prvog velikog projekta koji cilja publiku iz životinjskog sveta. Mačke su zapravo unosan biznis u Velikoj Britaniji jer vlasnici sedam miliona mačaka u toj zemlji godišnje na njih troše četiri milijarde funti (4.5 milijarde evra).

Sudeći prema rekacijama u londonskom mačjem klubu, vlasnici neće oklijevati da kupe album za svoje ljubimce, a Ti već priprema nove projekte pitajući se zašto bi samo mačke uživale u muzici.

"Osmislio sam muziku za konje i u pripremama sam da počnem snimanje, a istraživanja sam počeo i za pse", objasnio je i dodao da će tu posao biti mnogo složeniji jer "čivava i labrador ne vole istu vrstu muzike".

Da li biste vi vodili vaše ljubimce na koncerte?

Muziku možete poslušati OVDE!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Tagovi:
Sve vesti