Bičevana zbog minića, danas kreira bikinije

Autor:

Iranka koja je svojevremeno kažnjena sa 40 udaraca bičem zbog toga što je na privatnoj žurci "uhvaćena" u miniću, danas ima svoju modnu liniju kupaćih kostima.

1
A- A A+

Iranka Tala Raasi je pre dvadesetak godina u rodnom Teheranu, u Iranu surovo kažnjena nakon što je odred militanata koji je podržavao tadašnju vladu upao na privatnu žurku. Podvrgnuta je torturi, istrpela 40 udaraca bičem i provela je pet dana u zatvoru. A u kući u kojoj je bila žurka nisu pronađeni ni droga ni alkohol... Samo video kasete, satelitska televizija, posteri sa likovima iz tada popularne tinejdžerske serije "Beverli hils" i kasete Maraje Keri...

Život je počela iznova, u Americi, a danas se bavi dizajniranjem kupaćih kostima.

"Često me pitaju kako je moguće da ja kao muslimanka kreiram kupaće kostime, ljudi tako lako osuđuju druge... Kažu mi 'kako se usuđuješ', ali za mene, to je samo moda. Izabrala sam da dizajniram upravo kupaće kostime zato što ih volim. Sloboda se ne ogleda u onome što obučete, ali ni u onome što 'skinete'. Sloboda je - mogućnost izbora", objašnjava ova hrabra žena za "Mejl onlajn".

"Ako jedna žena želi da nosi bikini na plaži, a druga da nosi burkini - samo napred! Sve dok je to lični izbor žene, ja i jedno i drugo u potpunosti podržavam", zaključuje ona.

"Burkini policija" na plaži: Skidaj to! FOTO,VIDEO

Masovna tuča zbog burkinija!

70 godina bikinija (FOTO)

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi:
Sve vesti