• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dolazi nam misija MMF-a

Izvor Tanjug

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), sa Džejmsom Rufom na čelu, stiže danas u Beograd, radi razgovora o šestoj reviziji stend-baj aražmana iz predostrožnosti sa Srbijom.

 Dolazi nam misija MMF-a Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


Misija će tokom posete, koja će trajati do 1. novembra, oceniti fiskalne rezultate i zaključiti razgovore o budžetu za 2017.

Kako je ranije najavio stalni predstavnik MMF-a u Srbiji, Sebastijan Sosa, u razgovorima sa srpskim zvaničnicima biće razmotren napredak reformi u finansijskom sektoru, procenjeno napredovanje u sprovođenju ključnih strukturnih reformi, a biće reči i o novim strukturnim uslovima za 2017.

Sve prethodne revizije MMF-a u Srbiji završene su uspešno.

Bord izvršnih direktora MMF-a je u septembru, prilikom zaključenja kombinovane četvrte i pete revizije stend-baj aranžmana sa Srbijom, ocenio da je ekonomski oporavak Srbije prevazišao očekivanja, i da ekonomski rast naše zemlje jača uz podršku investicija i rasta neto izvoza.

Zamenik direktora MMF Tao Zeng je tom prilikom naveo da su do dobrih rezultata doveli napori da se osnaže javne finansije, unaprede strukturne reforme i da se poveća poverenje investitora.

Dodao je, međutim, da pojedine slabosti i dalje ostaju, poput visokog nivoa javnog duga i izazova u pogledu dugoročnih strukturnih reformi u neizvesnom spoljnom okruženju.

MMF je u februaru 2015. sa Srbijom zaključio trogodišnji stend-baj aranžaman iz predostrožnosti u vrednosti 1,2 milijarde evra.

Prema procenama Fonda, rast bruto društvenog proizvoda (BDP) u Srbiji iznosiće u 2016. godini 2,5 odsto, dok za narednu godinu predviđa da će on biti 2,75 odsto.



Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jagodinka

Da nas obaveste kako zivimo...

Walter White

Oho...stize sefica?

special image