• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi otvaraju banku u Beogradu

Izvor MONDO/Agencije

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang najavio je danas da će u Beogradu uskoro biti otvorena Kineska banka (Bank of Čajna).

Li Mančang rekao RTS-u da će decenijsko prijateljstvo Srbije i Kine biti unapređeno ukidanjem viza i kao krajnji rok za to naveo početak 2017. godine.

"Srbija je prva zemlja u Evropi u kojoj je Kina napravila most, kao i prva zemlja u kojoj Kina gradi prvu brzu prugu. Prva zemlja sa kojom je Kina uspostavila sveobuhvatno strateško partnerstvo u Evropi je ponovo Srbija", rekao je Li Mančang.

"Došlo je vreme da vidimo kako da olakšamo ljudima, poslovnim ljudima, preduzećima, kompanijama, da posećuju i jednu i drugu zemlju", dodao je ambasador.

On je istakao da očekuje da u novembru bude potpisan sporazum dve zemlje o ukidanju viza, koji će, nakon toga, stupiti na snagu.

"Mislim da je realno da to bude početkom iduće godine", rekao je Li Mančang.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goge

Imam prijatelja koji poslom putuje u kinu. I kaze da imamo totalno pogresnu sliku o kini i kinezima. Ovi kod nas koji su dosli su sirotinja i uzeli su pare od drzaveuz uslov da bi se izselili na nekoliko godina. Ovu robu koju oni kupuju nije namenjena za nas nego za afriku (jer je siromasna i nemogu vise da plate) ali je na jeftinija (i loseg kvaliteta) i oni je uvaljuju nama. Kada licno odes tamo i kupujes robu skika je drugacija. Imas 3 klase kvaliteta i sta platis to i dobijes. Jako su organizovan narod,brzo se prilagodjavaju i jako su gostoljubivi. I kada je posao u pitanju nikada te nece zeznuti.

PETAR .

Kinezi ,a zasto da: ako mogu italijani ,grci,austrijanci,francuzi,rusi,i ako neke zaboravi e onda mogu i kinezi , zaboravi turke i ....

Op

Kiji ce nam Kinezi...

special image