Najbolji iPhone ili najbolji Android - ko je bolji

Autor:

Android je dobio svog „kralja“, a iPhone je kao i uvek sam protiv svih. Kako se pokazao u ovom slučaju.

Ako nas pitate, Samsung Galaxy S7 je najbolji Android smartfon dostupan (jednostavno, ima sve), ali sudeći po najvećim svetskim IT sajtovima i magazinima, Google Pixel XL (ili Google Pixel) je najbolji smartfon sa Android operativnim sistemom.

Standardno dosledna CNet ekipa u još jednom „Prize FIGHT“ videu uporedili su mogućnosti iPhone 7 Plus i Google Pixel XL smartfona, i to u četiri kategorije: dizajn, opcije, kamera i svakodnevno korišćenje.

Zašto Galaxy Note nije u igri...

Prva runda je nerešena, jer što se dizajna tiče ni jedan ni drugi nisu ništa posebno. Google je mogao više da se potrudi, a iPhone je već dugo vremena isti, a i ima onu izbočinu sa zadnje strane i dalje…

Ovo su Google Pixel XL i Apple iPhone 7 Plus:

Druga runda, opcije, pripala je Apple predstavniku, koji je jednostavno kompletniji od Androida, iako je Pixel XL najkompletniji Android ikad, što se Android OS kvaliteta i rada tiče. Ali, Apple se potrudio sa odličnim poboljšanjima u iOS 10, kao i sjajnim opcijama, koje je dodao što se hardvera tiče - haptički Home taster, stereo zvučnici, 3D touch, novi hardver iznutra i sjajan ekran.

Apple iPhone 7 Plus: Cene, info, slike i video

Google Pixel XL: Cene, info, slike i video

Treća runda donela je borbu kamera. U njoj je prevagnula ona koju je ugostio Pixel XL - u svim kategorijama, osim tamo gde se koriste dve kamere, što je valjda svima već jasno. Ipak, kako ćete drugu kameru koristiti u vrlo malom broju situacija, jasno je da je druga kamera na iPhone 7 Plus uređaju za najveći broj korisnika samo „šminka“. U svim ostalim situacijama Pixel XL je bolji: kvalitet slika, kvalitet videa, reprodukcija boja, HDR, noćne fotke…

Četvrta runda pobrinula se da saznamo ko je bolji u svakodnevnom radu. Kad specifikacije stavite po strani i koristite neko vreme i jedan i drugi telefon, Pixel XL izlazi kao pobednik. Posebno ako se ima u vidu da mu baterija traje duže nego na iPhone 7 Plus, a ima i podršku za brzo punjenje.

Na kraju, za jedan glas više trijumfuje Pixel XL, ali ovo je samo još jedan test, koji će verovatno imati malo uticaja na to koji ćete telefon vi kupiti. Pre svega, odlučiće vaš lični stav, odnosno da li ste više Android ili iOS tip.

PRAVO PITANJE je da li su i jedan i drugi telefon dovoljno dobri da biste sa Androida prešli na iOS ili obrnuto. To ćete svakako sami morati da odlučite…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Izvor: CNet.

Sve vesti