mondo.rs

Supermen stiže u Beograd!

Autor:

Predsednik vlade Srbije ugostio producente "Kriptona", serije o poreklu kultnog superheroja

4
A- A A+

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa producentima serijala "Kripton" u produkciji "Vorner Brosa" Dejvidom S. Gojerom, Damjanom Kindlerom i Hauardom Grigsbijem i direktorkom i izvršnim producentom "Work in progres" produkcije Anđelkom Vlaisavlević sa kojima je razgovarao o podsticajima za strane filmske produkcije i planovima za stvaranje regionalnog filmskog centra u Srbiji.

Premijer je istakao da je uredba, koja je usvojena prošle godine, omogućila dolazak više stranih produkcija zainteresovanih za snimanje u Srbiji, i naglasio da je ona podsticajna kako za strane, tako i za domaće filmske produkcije, ukazavši na to da će Vlada Srbije nastaviti da pronalazi načine kako bi olakšala rad filmskim radnicima u našoj zemlji.

Holivud snima film o ubijenoj pevačici?

"Ovakvi projekti su važni za Srbiju ne samo u ekonomskom, već i u marketinškom smislu. Moramo da radimo na kreiranju pozitivne slike o filmskom potencijalu Srbije i podstičemo internacionalne produkcije da izaberu našu zemlju kao odredište za svoje projekte “, rekao je premijer Vučić.

Dejvid Gojer je zahvalio srpskoj Vladi na podršci koju pruža filmskim produkcijama i istakao da Srbija ima kvalitetan kadar, velike mogućnosti i potencijale za snimanje filmova.

Kjuzak, Batler, Fajns... svetske face u Beogradu

On je podsetio da su se do sada u Srbiji snimali niskobudžetni filmovi, a da je, zahvaljujući podsticajima Vlade Srbije, najavljen dolazak većih produkcija.

"To je ujedno i prilika da mladi ljudi iz srpskog sveta filma rade sa najboljim svetskim filmskim radnicima i da na taj način steknu iskustvo koje će kasnije primenjivati u svom radu", rekao je Gojer.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti