• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubitelji džeza, spremite se!

Izvor mondo.rs

Beogradski džez festival počinje u sredu uveče, pogledajte program!

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2016. predstavlja 32. Beogradski džez festival, pod sloganom "PLANETA DŽEZ"/"PLANET JAZZ".

U dobro poznatom formatu glavnog i ponocnog programa, koji ce se održavati u prostoru Doma omladine Beograda, ove godine cak dva koncerta cetiri velike džez zvezde bice održana u Sava Centru. U programskom smislu dalje trasiramo pravac džez inovacija, postavljen prošle godine: otkrivamo publici novonastalu Planetu Džez, na kojoj se on nadahnuto svira u svakom njenom kutku, ali ne zaboravljamo ni velikane ovog muzickog pravca, na cijem stvaralaštvu mlade nade nalaze inspiraciju za džez 21. veka. Najstariji i medunarodno najpriznatiji srpski džez festival, omiljen medu domacom publikom, u svom 32. izdanju predstavlja tendenciju globalizacije u džez muzici, sa nekim od najboljih novih autora sa svih strana sveta, koji kreiraju njegov zvuk u ovom milenijumu, kao i nekoliko odabranih legendi koje su udarile temelje savremenom shvatanju džeza. Svake godine postavljamo sebi nove zadatke i više ciljeve, sa namerom da u našoj sredini predstavimo vrhunske umetnike, šireci uticaj najdugovecnijeg srpskog džez brenda po celoj Planeti. Uprkos godinama trajanja, duhom smo sve mladi i aktuelniji, a to najbolje potvrduje naša verna publika, koja se podmladuje iz godine u godinu, po cemu smo jedinstveni u Evropi.

Sve je spremno za put oko Planete Džez na pet dana, kroz 21 nastup umetnika iz 17 zemalja sveta!

Osnivac i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDŽF u manifestacije od posebnog znacaja. Tradicionalno, BDŽF i ove godine ima podršku brojnih ambasada i inostranih kulturnih centara, kao i drugih pokrovitelja.

Po tradiciji, svako izdanje festivala predstavlja po jednu originalnu domacu produkciju, nekog od najznacajnijih autora iz Srbije. Ove godine to je Vlada Maricic, istaknuti džez pijanista i kompozitor, koji ce sa svojim kvartetom, na svecanom otvaranju 32. BDŽF, 26. oktobra od 19:30 casova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, izvesti specijalno pripreman program. Njihov specijalni gost bice slavni americki trubac, Brajan Linc, dobitnik Gremija za najbolji latin-džez album 2007. godine. Maricic je nedavno zaokružio tri decenije profesionalne karijere, a u svojim originalnim kompozicijama sa uspehom kombinuje elementa džeza, balkanske, romske i kubanske tradicije, predstavljajuci amalgam slicnih, a razlicitih senzibiliteta.

U drugom delu programa svecanog otvaranja 32. Beogradskog džez festivala, od 21h nastupice kubanski pijanista Alfredo Rodriges sa svojim Triom.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE