Hard Rock Cafe umesto "Ruskog cara" (FOTO)

Autor:

Jedan od najčuvenijih svetskih ugostiteljskih brendova, Hard rok kafe, uskoro će otvoriti lokal i u centru Beogradu, i to na mestu čuvene kafane "Ruski car".

Hard Rock Cafe umesto "Ruskog cara" (FOTO) Foto: MONDO/Dragana Todorović Hard Rock Cafe u Los Anđelesu

Od "Rusa" do "američkih" rokera!

"Ruski car", jedna od najpoznatijih beogradskih kafana koja je dobila ime u čast ruskog vladara Aleksandra II Nikolajeviča Romanova, uskoro će biti pretvorena u "Hard Rock Cafe", jedan od najpoznaijih ugostiteljskih lanaca na svetu.

SAZNAJTE šta je uopšte Hard Rock Cafe i zašto je privlačan.


Kafana "Ruski car" imala je dugu tradiciju i više od jednog veka primala je mnoge goste, među kojima i krem ondašnjeg Beograda - lakare, pisce, advokate... Ali, u novije doba, tačnije 2012. godine, "Ruski car" više nije bio "Ruski car", već je na tom mestu otvoren italijanski restoran "Vapijano".

Međutim, "Vapijano" nije dugo izdržao i posle samo nekoliko sezona zatvorio je vrata.

Prema pisanju beogradskih medija, uskoro bi na tom mestu trebalo da bude otvoren "Hard Rock Cafe", koji ima lokale u više od 60 zemalja sveta. Jedan takav je otvoren i u Podgorici prošle godine.

Današnje zdanje sagrađeno je između 1922. i 1926. godine, kao spomenik kulture nalazi se pod zaštitom države i kao takvom zabranjeni su radovi na spoljašnjosti, ali i delu unutrašnjosti objekta.

Posle Drugog svetskog rata "Ruski car" je pretvoren u društvenu svojinu. Originalni enterijer uništen je u rekonstrukciji početkom šezdesetih godina 20. veka kada je u ovom prostoru otvoren prvi restoran sa samousluživanjem Zagreb. Do devedesetih godina Ugostiteljsko preduzeće Stari grad iznajmljivalo je prostor, da bi zatim novi vlasnik preuredio restoran i vratio mu stari naziv - Ruski car.

Prvi Hard rok kafe je otvoren 1971. u Londonu, kada su Amerikanci Ajzak Tigret i Piter Morton, u potrazi za dobrom pljeskavicom, otvorili sopstveni restoran. Vlasnik licence za Evropu je investiciona grupa iz Abu Dabija koja je specijalizovana za investicije u oblasti nekretnina.

Povezano

Sve vesti