Beta

EU dala 30 miliona evra NVO u Srbiji

Autor:

Na štandu EU info centra na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu danas je održana panel-diskusija "Za jači glas građana, podrška EU civilnom društvu Srbije".

2
A- A A+
novac, evri, evro, pare, novcanice, novčanice, novčanica Foto: MONDO - Mario Milojević


Predstavnica Delegacije EU u Srbiji Svetlana Đurić izjavila je da je EU za 250 projekata organizacija civilnog društva za 15 godina dala 30 miliona evra.

"Okosnica našeg programa je da finansiramo ljude koji su raspoloženi da rade na boljitku ovog društva kako bi svima obezbedili bolji život", navela je Svetlana Đurić i dodala da će program podrške NVO nastaviti do 2020. godine, kroz poboljšanje uslova za njihov rad.


Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa civilnim društvom Žarko Stepanović rekao je u diskusiji da će Vlada Srbije do kraja ove godine utvrditi prvu nacionalnu strategiju za saradnju s civlinim društvom koje u Srbiji čini 27.000 organizacija, od čega je 680 fondova i zadužbina.

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić rekao je da su zahvaljući evrointegracijama nametnute neke teme koje su značajne za vladavinu prava, i da programi koje podržava EU omogućavaju da se pojave u društvu prate sistematski i dugoročno.

TS radi na praćenju procesa javnih nabavki koje su veoma rizične, rekao je on i ocenio da se i dalje kriju mnogi bitni podaci.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti