• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzionerima bonus početkom decembra

Izvor Beta

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas u Beogradu da će se za dva dana Vlada Srbije utvrditi tačne iznose povišica plata i penzija koje su dogovorene sa misijom MMF.



Vujović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom završetka šeste revizije aranžmana Srbije sa MMF-om rekao da povišice plata i penzija neće narušiti postignutu finansijsku stabilnost i budžet za narednu godinu koji je usaglašen sa predstavnicima MMF-a.

 Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će plate zaposlenima u zdravstvu, institucijama kulture, sudstvu, vojsci i policiji biti povećane pet odsto, a penzionerima bi bonus mogao biti isplaćen prvih dana decembra.

Ministar je rekao da se još utvrđuje kolika će ona biti. Ranije se pominjalo 6.000 ili 7.000 dinara.

Po rečima Vujovića, u državnom budžetu za ovu godinu ima novca za isplatu još nekih bonusa, ali još nije precizirano kome će biti isplaćeni.

Šef misije MMF-a Džejms Ruf je kazao da je za odobravanje šeste revizije sporazuma MMF- sa Srbijom potrebno da državni budžet Srbije za iduću godinu godinu bude u dogovorenim okvirima i da se reše problemi dugovanja državnih preduzeća za struju i gas.

Misija MMF-a je u Beogradu od 20. oktobra povodom šeste revizije tekućeg trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti u vrednosti oko 1,2 milijarde evra.

Vlada Srbije po dogovoru sa MMF-om sprovodi mere štednje i reforme kojima se smanjuju budžetski deficit i javni dug i stvaraju povoljniji uslovi za rast privrede.

Tema šeste revizije aranžmana MMF sa Srbijom bili su fiskalni rezultati i budžet za 2017. godinu, napredak reforme finansijskog sektora i ključne strukturalne reforme, kao i obaveze za narednu godinu.

Postignut je dogovor o povećanju plata u javnom sektoru i penzija koje su umanjene od novembra 2014. godine, uoči sklapanja aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om, potpisanog u februaru 2015. godine. Ta primanja, veća od 25.000 dinara, umanjena su za 10 odsto, a zatim povećana januara ove godine, ali ne linerano.

Komentari 27

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

fićko

...ako je srbija mogla da daje nacionalne penzije svakome...vreme je da srbija da penziju našem poznatom svetskom glumcu koji ima američko, rusko, srbsko i belorusko državljanstvo...stiven segal odnosno stevan sigalović koji uskoro puni 65 godina ako hoće da živi u srbiji da mu se obezbedi pristojna nacionalna penzija...jer on zastupa u svetu srbske interese i pozitivne komentare...jer stevan je pravi srbin...

Vesna

Neka ukinu firmu "juzni tok" u kojoj rade Bajatovicevi prijatelji, konkubine njegovih primitivaca,pola Ravnog Sela,pa bi imali vise para za sirotinju.Zasto ova firma uopste postoji kad od juznog toka nema nista. Brze bolje su je napravili i udomili svoje.

beogradjanin

postenije bi bilo da se ove pare preusmere za bogatije sendvice .botovi su postavi ugrozena vrsta

special image