mondo.rs,Beta

Novi Pazar je mučio Marka Nikolića i crno-bele

Autor:

Nikolić kao trener Partizana nema pobedu protiv Novog Pazara. Doduše, još nije igrao u Beogradu. Crno-beli na poslednjih pet utakmica sa Pazarom jednom pobedili.

Novi Pazar je mučio Marka Nikolića i crno-bele Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Partizanu na megdan 15. kola Superlige stiže tradicionalno neugodan rival - Novi Pazar!

O tome svedoče i rezultati međusobnih utakmica dva kluba u poslednjih pet godina. Od deset superligaških duela Partizan je dobio četiri, čak pet je završeno bez pobednika, dok je Novi Pazar prvi put pobedio prošle sezone i od tog meča ekipa koju je tada vodio Zoran Milinković započela je rekordnu seriju loših rezultata.

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić kaže da je njegova ekipa favorit da se nada da će crno-beli već na tom meču pokazati da su još napredovali.

"Ako se osvrnemo unazad i pogledamo gde smo bili pre dva meseca i gde se nalazimo danas... Došli smo do drugog mesta na tabeli, napravili smo veliki pomak u rezultatskom smislu. Međutim, još ima prostora za napredak i na tome radimo svakodnevno. Taj bolji prikaz na terenu očekujem već na sledećoj utakmici iako svi znamo da je Novi Pazar uvek ekstremno motivisan protiv Partizana", rekao je Nikolić.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 29 bodova, dok je Pazar na 13. mestu sa 12. Nikolić sa Partizanom nema trijumf protiv Novog Pazara, na dva meča (oba odigrana u Novom Pazaru) bilo je nerešno (0:0 i 1:1).

"Igramo na svom stadionu i nema nikakve dileme da uloga favorita pripada nama, a da bismo to opravdali postoji samo jedan način, a to je da svi igrači budu na svom maksimumu i da budu tim, a ne grupa pojedinaca. To je nešto što nas je i dovelo do drugog mesta na tabeli", rekao je Nikolić.

"Jako želimo da dođemo do pobede i da sebi omogućimo dobar ambijent za rad u pauzi", dodao je on.

Trener Partizana je istakao da se njegova ekipa ne zadovoljava drugom pozicijom.

"Ima još mnogo da se igra do kraja. Sam sistem takmičenja je takav da je još rano rano za svođenje računa", rekao je Nikolić.

Nikolić je podsetio da je jedino Partizan bio protiv podele bodova u plej-pfu.

"To nam u ovom trenutku ide na ruku, ali možda nam neće odgovarati za tri kola... Niko ne može više da želi pobedu nad Novim Pazarom od nas. Predstojeća serija ne može da bude odlučujuća kada je u pitanju ishod prvenstva, ali može da donese zaplet i upravo zato kažem da nam za tri kola možda ovaj sistem neće odgovarati", rekao je Nikolić.

Trener Partizana je naveo da je jedino sigurno da protiv Pazara neće igrati Leonardo zbog kartona.

"Osim njega, imamo dileme sa Miroslavom Vulićevićem koji je od svih povređenih najbliži tome da se vrati u ekipu. Marko Jevtović je nešto dalje, a Nemanja Mihajlović se nalazi negde između njih dvojice", rekao je Nikolić.

Utakmica između Partizana i Novog Pazara igra se u nedelju od 17.00.

Povezano

Sve vesti