mondo.rs

Stef Kari potrošio "municiju" posle 157 utakmica

Autor:

Možda i najbolji šuter svih vremena, Stef Kari, u noći između petka i subote nije pogodio nijednom za tri poena, pa je tako prekinuo niz od 157 utakmica u kojima je postizao bar po jednu trojku.

0
A- A A+


Još od 11. novembra 2014. godine i meča sa San Antonijom, pa sve do noćas 5. novembra 2016. godine i duela sa LA Lejkersima, protezao se neverovatni niz Stefa Karija koji je na svakom meču u tom periodu ubacivao makar jednu trojku.

On je još u februaru ove godine "prestigao" dotadašnjeg rekordera Kajla Korvera koji je suvereno držao rekord u uzastopnim mečevima u kojima je postigao bar jednu trojku (127) i "izdžao" još trideset.

Karijev niz od 157 utakmica sa postignutom trojkom završio se u "Stejpls centru" kada je bio "ekstremno neprecizan" i u porazu od tima iz Los Anđelesa promašio čak 10 šuteva.


Stef Kari je prethodne godine imao neverovatan procenat u šutu za tri poena od 45.4, dok je ove sezone na "minimumu" od 35.2. U odnosu na prošlu sezonu, mada je rano još pričati na uzorku od svega šest utakmica, on pogađa 3.2 trojke na 9 šutnutih.

Njegov "splash" brat Klej Tompson je u još lošijoj formi i postigao je svega 9 trojki od početka sezone.

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti