Vreme je za... kuvano vino!

Autor:

"Dok dobuje kiša i ritmu tam-tama", vi uživate u kuvanom vinu.

Vreme je za... kuvano vino! Foto: Guliver/Getty images, Iulia Cozlenco

Potrebno:
- dve kašike šećera
- 2 dl vina
- 0.5 dl vode
- kašićica cimeta
- karanfilić po ukusu

Priprema:
Kašiku šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.

Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini, i dodati vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.

Dodajte cimet i karanfilić, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.

Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže, sa sve korom, na primer.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti