mondo.rs

Koja je najbolja pesma iz kultnih filmova? ANKETA

Autor:

Čuvena numera Vitni Hjuston je od strane britanske populacije imenovana najboljom pesmom iz filmova, ali koji je vaš izbor?

Hit pesma Vitni Hjuston "I Will Always Love You" iz filma "Telohranitelj" (1992) je na prvom mestu najomiljenijih pesama iz kultnih filmova svih vremena u okviru britanskog istraživanja.

15 filmova koji su "unakazili" knjige

U okviru ove velike ankete, mlađa populacija (od 18 do 24 godina) je glasala za pesmu iz "Titanika" - "My Heart Will Go On", a onima malo starijim (od 25 do 34 godina) je pesma "Eye Of The Tiger" iz filma "Roki" bila omiljena.

I dok su muškarci preferirali kultnu pesmu iz "Rokija", žene su masovno glasale za romantični hit "The Time Of My Life" iz filma "Prljavi ples".

Rokeri kao autori muzike za domaće filmove

Ipak, ljubavna priča o pop divi Rejčel Maron (Vitni Hjuston) koja se zbližava sa tajnim agentom (Kevin Kostner) uz pesmu "I Will Always Love You" je defitinivno pobedila.

Vi ste na redu!


Ovako izgleda top lista najpopularnijih pesama iz filmova na osnovu njihovog istraživanja:

1. "I Will Always Love You" – Vitni Hjuston ("Telohranitelj")

Izvor: YouTube

2. "Eye of the Tiger" – Survivor ("Roki")

Izvor: YouTube

3. "(I’ve Had) The Time of My Life" – Bil Medli, Dženifer Vorns ("Prljavi ples")

Izvor: YouTube

4. "My Heart Will Go On" – Selin Dion ("Titanik")

Izvor: YouTube

5. "Take My Breath Away" – Berlin ("Top Gun")

Izvor: YouTube

Slede "Mrs Robinson" – Simon & Garfunkel ("The Graduate"), "The Bare Necessities" – "Knjiga o džungli", "You’re The One That I Want" – Džon Travolta i Olivija Njuton Džon ("Briljantin"), "Stand by Me" – Ben E. King ("Stand by Me"), "Staying Alive" – Bee Gees ("Groznica subotnje večeri") i "What A Feeling" - Irene Kara ("Flashdance") - nije na zvaničnoj listi, nekako smatrano da je treba uvrstiti!

Izvor: YouTube

Povezano

Sve vesti