MONDO/Beta

Juvitana: Inspekcija kontroliše povlačenje

Autor:

Inspekcija Ministarstva zdravlja počela je kontrolu povlačenja spornih "Juvitana" proizvoda iz prodaje.

1
A- A A+

"Važno je da sporni proizvodi više ne budu u prodaji", kaže pomoćnik ministra zdravlja zadužen za inspekcijske poslove Zoran Panajotović, i dodaje da će inspektori kontrolisati da li su povučeni i proizvodi za koje su u ponedeljak stigle analize da su zdravstveno neispravni.

O kojim proizvodima je tačno reč, pogledajte u sledećoj vesti:

Spisak proizvoda koje ne treba kupovati

Na problem je prvi put ukazano 8. novembra, kada je Ministarstvo zdravlja objavilo je da se sumnja u zdravstvenu ispravnost sedam vrsta "Juvitana" dečijih kašica, i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

Nakon toga, fabrika dečje hrane "Juvitana" u Inđiji obustavila je proizvodnju i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

U saopštenju kompanije "Svislajon Takovo" navodi se da ukoliko nalaz Ministarstva zdravlja bude tačan, biće uništene zalihe spornih proizvoda, a fabrika u Inđiji biće trajno zatvorena.

Ta kompanija je naglasila i da neće dozvoliti gašenje svog najjačeg brenda u proizvodnji dečje hrane i da će fabrika biti izmeštena tamo gde na tržištu budu obezbeđene zdravstveno ispravne sirovine.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti