• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bob Dilan će poslati nekoga po Nobelovu nagradu

Izvor mondo.rs

Legendarni muzičar i pesnik Bob Dilan obavestio Švedsku akademiju nauka da neće doći na dodelu Nobelove nagrade za književnost 10. decembra.



"Izvin'te, ali baš tog dana ne mogu".

Otprilike je ovako Bob Dilan, dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, obavestio Švedsku akademiju da neće doći na uručivanje priznanja koje je planirano za 10. decembar.

U obaveštenju Švedskoj akademiji, 75-godišnji Dilan je napisao da bi "zaista voleo da može da dođe kako bi lično primio tu nagradu", ali da mu "nažalost, ranije preuzete obaveze to ne dozvoljavaju".

Akademija je navela da poštuje odluku Boba Dilana, ali da je neuobičajeno za dobitnika Nobelove nagrade da se ne pojavi na ceremoniji dodele.

Nekoliko drugih ranijih dobitnika Nobelove nagrade iz raznih oblasti takođe nisu prisustvovali dodeli iz različitih razloga - Doris Lesing je bila stara, Harold Pinter u bolnici, Elfride Jelinek je imala socijalnu fobiju.

"Radujemo se nagradi Boba Dilana, ali on nagradu mora da primi u roku od šest meseci, počevši od 10. decembra. To je jedini zahtev", navodi se u saopštenju Akademije.

Jedan od najznačajnijih kantautora 20. veka, dobio je Nobelovu nagradu za književnost 13. oktobra. Obrazloženje Akademije je bilo da mu se nagrada dodeljuje za "stvaranje nove poetskog izražaja u izvanrednoj američkoj pesničkoj i muzičkoj tradiciji".

Bob Dilan je 259. Amerikanac koji je dobio Nobelovu nagradu. Dilan ima 75 godina, a rođen je pod imenom Robert Alan Cimerman 1941. godine. Njegova muzička karijera traje od 1959. godine, a počeo je da svira u kafićima u Minesoti.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zlopamtilo

I svi se tome čude, a niko ne vidi širu sliku. Zašto bi neko , ko iole drži do sebe, posle Obame primio nagradu.????? Ne mogu , a da se ne setim, čoveka mislim da mu je ime Grigorij Perelman (izvin'te ako grešim) , ruskog matematičara koji je odbio Fildsovu medalju (pandan Nobelovoj nagradi za matematiku, ali se dodeljuje svake četvrte god.) koji je s gnušanjem odbio da primi nagradu. Obrazloženje nađite na netu.

SERIJE