mondo.rs

Klop brani Runija zbog pijanstva

Autor:

"Ovo sada je najprofesionalnija generacija fudbalera ikada, a oni kojima smo se nekada divili su pili kao smukovi i pušili kao ludi, ali su bili 'pakleni' igrači", kaže nemački trener koji je stao u odbranu kritikovanog Vejna Runija.

23
A- A A+

Kritika za kritikom stiže na adresu Vejna Runija. Kapiten Mančester junajteda prvo je bio na udaru zbog loše forme, a sada i zbog pijanstva.

Naime, posle pobede nad Škotskom (3:0) u kvalifkacijama za Svetsko prvenstvo, Runi je dobio dozvolu da se vrati u klub zbog problema sa kolenom, ali je usput svratio na svadbu, sa koje su sutradan "osvanule" slike na kojima se kapiten Junajteda i nacionalnog tima vidi u pijanom stanju.


Engleski mediji odmah su mu zamerili i nastavili sa napadima, a u odbranu je stao harizmatični trener Liverpula, Jirgen Klop.

"Mogu da kažem da se saosećam sa igračima. Znam da mi živimo svetlim životom, da zarađujemo ogromne pare, ali na kraju - i mi smo, takođe, ljudi. I nas pozivaju na rođendane i razne proslave, na kojima možemo da glumimo i odbijamo pića ili tražimo pušačima da se udalje na 20 metara od nas, ali život ne funkcioniše tako", smatra Klop.

  Zatim je napravio zanimljivo poređenje sa onima koji su nekada bili zvezde svetskog fudbala.

"Ovo sada je najprofesionalnija generacija fudbalera ikada, a oni kojima smo se nekada divili su pili kao smukovi i pušili kao ludi, ali su bili 'pakleni' igrači. Danas se to više ne radi. Barem ja ne poznajem takve igrače. Na prošloj Božićnoj zabavi u Liverpulu morao sam da dosipam piće igračima... Siguran sam da je ovo sa Vejnom Runijem malo i preuveličano. Kada stvari nisu savršene, život profesionalnog fudbalera predstavlja se kao katastrofa i na najmanju njegovu grešku", dodao je nemački stručnjak.

Povezano

Sve vesti