Čačak dobio park nauke

Ministar prosvete Mladen Šarčević otvorio je danas Park znanja Centra za promociju nauke u dvorištu Tehničke škole u Čačku.

1
A- A A+

“Ovo je učionica na otvorenom dostupna svim uzrastima, od 7 do 77 godina. Dobrobiti ovog mesta su višestruke. Imate priliku da boraveći u prirodi, u jednom lepom okruženju, saznate koliko pojedine nauke mogu da budu zanimljive i otkrijete da li u vama leži neki budući Nikola Tesla”, rekao je Šarčević.

Naša želja je da ovakvih “urbanih džepova” imamo što više, i to ne samo parkova znanja već i centara poput Istraživačke stanice Petnica, dodao je ministar.

U parku znanja postavljeni su instalacije i eksponati: meteorološka stanica, Teslin transformator, demontracioni globus, kosa ravan, model DNK i drugi, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

“Eksponat koji možete da pomerite ili čujete daleko više doprinosi učenju od zastarelih metoda. Zato su parkovi nauke i ovaj park znanja jedan od prvih koraka da nauku doživite i razumete na pravi način”, rekao je Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke.Tagovi:

Povezano

Sve vesti